White Chocolate Cheesecake 43
Ingrediënten
- 150 gram boter- 2 een pak Bastognekoeken, gekruimeld- 1 vanillestokje- 400 gram roomkaas (Mon Chou)- 200 gram witte basterdsuiker- 250 milliliter slagroom- 200 gram witte chocolade- taartvorm 24 cm- 1 blik kersen vlaaivulling- 3 borrel glaasjes Licor 43Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 6923,96 kcal |
Koolhydraten | 614,55 g |
Eiwitten | 68,78 g |
Vetten | 460,05 g |
Bereidingswijze
Bodem: smelt de boter in een pannetje en meng met de gekruimelde koekjes en een borrelglaasje Licor 43. Druk dit aan op de bodem van de taartvorm. Vulling: De chocolade laten smelten door het in een bakje op een pannetje met een laagje kokend water te zetten (of heel voorzichtig in de magnetron). Mix vervolgens met de mixer het extract uit het vanillestokje, de roomkaas en de witte basterdsuiker door elkaar. Schenk dan de chocolade erbij en blijf het mixen tot het geheel is afgekoeld. Mix als laatste de slagroom, van te voren lichtelijk opgeklopt, er door. Na het mixen kun je de vulling over de koekjesbodem schenken. Laat in elk geval 6 uur opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. Tenslotte meng je de kersenvulling met de Licor 43 en verdeel deze vulling over de taart.