1. Home
  2. Recepten
  3. Cannoli
  4. Cannolli met citrussalade

Cannolli met citrussalade

  •  ,
  • Geplaatst op 22-12-2010

Ingrediënten


30 gr boter
4 eieren gesplitst
60 gram bloem
125 gram poedersuiker
1 grapefruit
2 sinasappels
Licor 43
vanillestokje



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden ongeveer. Sinaasappels en grapefruit schillen, zodat alleen het vruchtvlees overblijft. De citruspartjes tussen de velletjes uitsnijden en vang het vrijgekomen sap op. Smelt de boter en laat deze afkoelen tot kamertemp. Meng de eiwitten met 100 gram poedersuiker, doe hier de boter en bloem door en meng tot beslag. Smeer 8 dunnen rondjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Bak ze in de oven. Haal ze er uit, en wikkel ze rond een lepel zodat er cannoli ontstaan (snel want als ze afkoelen gaat het niet meer). Laat afkoelen. Sap met 3 eetlepel Licor 43 en vanillemerg uit stokje mengen en de citruspartjes erin marineren. Vul als je ze gaat serveren de cannoli met de citrusvruchten, bestrooi de rolletjes met de rest van de poedersuiker. Glaasje 43 erbij! Smakelijk!

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top