1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gevulde kipfilet in Serrano Ham

Gevulde kipfilet in Serrano Ham

Door: eloine

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-12-2010

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets
4 plakken Serranoham
1 bos basilicum
1 dl olijfolie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1,5 dl witte wijn
3 dl kippenbouillon
50 gr boter in blokjes gesneden
zout en peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal, aluminiumfolie


Een heerlijke malse gevulde kip, smaakt luxe, maar is heel goedkoop (ongeveer 1,70 per persoon). Het recept komt oorspronkelijk uit het Lidl-kerst-receptenboekje 2005.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Snij de kipfilet in de lengte als een envelopje open.
2) Pureer (of hak fijn) de basilicum samen met de knoflook, de sjalotjes en de olijfolie en maak op smaak met zout en peper.
3) Schep in elke filet 1/4 van deze vulling, druk ze dicht en bestrooi ze met zout en peper. Rol elke filet in een plak Serranoham en leg de filets in een met olie ingesmeerde ovenschaal.
4) Bak ze in ongeveer 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200C. Bedruip ze af en toe met wat olijfolie.
5) Neem de filets uit de ovenschaal en houd ze op een bord warm onder aluminiumfolie.
Giet de wijn en de bouillon op het bakvet van de ovenschaal, roer de aanbaksels goed los en giet het bakvocht door een zeef in een pan. Laat het tot de helft inkoken en klop de boter er in beetjes door.
6) Maak op smaak met zout en peper

Voorbereiden: 20 minuten
Oven: 30 minuten
bereidingstijd: 20 minuten

Wijntip: Shiraz

Bron

Uit het Lidl-kerst-receptenboekje 2005



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eloine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top