1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Uien
  5. Uiencompote
  6. BEENHAM MET UIENCOMPOTE

BEENHAM MET UIENCOMPOTE

  •  , Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-12-2010

Ingrediënten 4 personen


1 beenham naturel, ca. 500 gram 1 st. ei; 2 eetl. grove mosterd; 2 eetl. witte basterdsuiker; 2 eetl. paneermeel; 4 rode uien; 4 takjes tijm; 2 eetl. rode port; 1 theel. sambal; 4 eetl. geleisuiker; zout; versgemalen peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden(hete lucht 160 graden). Dep de ham droog en leg deze in de ovenschaal. Klop het ei los met de mosterd, basterdsuiker en het paneermeel. Bestrijk de bovenkant van de ham met het mosterdmengsel. Laat de ham in ca. 30 minuten midden in de oven gaar worden. Laat de ham afkoelen. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Was en haal de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm in een pan de uien met de port, 4 eetlepels water, tijm en de sambal. Laat de uien afgedekt ca. 15 minuten op een laag vuur stoven. Voeg de geleisuiker toe aan het uimengsel. Laat het mengsel ca. 5 minuten koken tot een compote. Breng op smaak met zout en peper. Laat de uiencompote afkoelen

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Snij de beenham in plakken en serveer met de uiencompote. Lekker met knapperig meergranenbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jean10


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jean10
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top