Chocoladetaart van Nigella Lawson
Ingrediënten
200 gr zelfrijzende bloem 200 gr kristalsuiker 2 tl goede vanille essence 150 ml zure room (heel belangrijk ingrediënt) 175 gr ongezouten boerenboter (op kamertemperatuur) 5 el echte cacaopoeder (geen nesquick dus) 2 eieren175 gr pure chocolade (om te smelten) 75 gr boerenboter 1 eetlepel glucosesiroop (maissiroop of vloeibare honing kunnen het eventueel vervangen) 1 tl vanille essence 125 gr zure room 300 gr gezeefde poedersuikerVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 5814,31 kcal |
Koolhydraten | 700,61 g |
Eiwitten | 104,05 g |
Vetten | 283,40 g |
Bereidingswijze
Materiaal:2 ronde cakevormen van 20 cm diameterBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 180 C Meng de zelfrijzende bloem, kristalsuiker, vanille-essence, zure room, boerenboter, eieren en cacaopoeder goed ondereen met een mixer Verdeel het mengsel in de 2 ronde cakevormen Zet 30 minuten in een warmeluchtoven van 180 CAls de cakes zijn afgekoeldSmelt de chocolade met de boter Doe er de vanille-essence en de zure room bij en meng goed Zeef de bloemsuiker boven de chocolade en roer tot een homogene massa Neem een van de cakes en smeer hier 1/3 van de chocoladefrosting over Duw de tweede cake hierboven zodat de zachte chocolade goed verdeeld wordt Smeer opnieuw 1/3 van de frosting erbovenuit Smeer met een paletmes het laatste deel van de chocoladefrosting rond de cake uitPresentatie:Versier de cake met bvb suiker bloemetjes en laat gedurende minstens 30 minuten op een koele plek opstijvenHeerlijk als dessert met café solo en Licor 43