Chocoladetaart van Nigella Lawson

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr zelfrijzende bloem 200 gr kristalsuiker 2 tl goede vanille essence 150 ml zure room (heel belangrijk ingrediënt) 175 gr ongezouten boerenboter (op kamertemperatuur) 5 el echte cacaopoeder (geen nesquick dus) 2 eieren175 gr pure chocolade (om te smelten) 75 gr boerenboter 1 eetlepel glucosesiroop (maissiroop of vloeibare honing kunnen het eventueel vervangen) 1 tl vanille essence 125 gr zure room 300 gr gezeefde poedersuiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 5814,31 kcal
Koolhydraten 700,61 g
Eiwitten 104,05 g
Vetten 283,40 g

Bereidingswijze

Materiaal:2 ronde cakevormen van 20 cm diameterBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 180 C Meng de zelfrijzende bloem, kristalsuiker, vanille-essence, zure room, boerenboter, eieren en cacaopoeder goed ondereen met een mixer Verdeel het mengsel in de 2 ronde cakevormen Zet 30 minuten in een warmeluchtoven van 180 CAls de cakes zijn afgekoeldSmelt de chocolade met de boter Doe er de vanille-essence en de zure room bij en meng goed Zeef de bloemsuiker boven de chocolade en roer tot een homogene massa Neem een van de cakes en smeer hier 1/3 van de chocoladefrosting over Duw de tweede cake hierboven zodat de zachte chocolade goed verdeeld wordt Smeer opnieuw 1/3 van de frosting erbovenuit Smeer met een paletmes het laatste deel van de chocoladefrosting rond de cake uitPresentatie:Versier de cake met bvb suiker bloemetjes en laat gedurende minstens 30 minuten op een koele plek opstijvenHeerlijk als dessert met café solo en Licor 43

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

licor_43 avatar
licor_43

Doorsturen

Home Recepten