1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladetaart van Nigella Lawson

Chocoladetaart van Nigella Lawson

  •  ,
  • Geplaatst op 21-12-2010

Ingrediënten


200 gr zelfrijzende bloem
200 gr kristalsuiker
2 tl goede vanille essence
150 ml zure room (heel belangrijk ingrediënt)
175 gr ongezouten boerenboter (op kamertemperatuur)
5 el echte cacaopoeder (geen nesquick dus)
2 eieren
175 gr pure chocolade (om te smelten)
75 gr boerenboter
1 eetlepel glucosesiroop (maissiroop of vloeibare honing kunnen het eventueel vervangen)
1 tl vanille essence
125 gr zure room
300 gr gezeefde poedersuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Materiaal:
2 ronde cakevormen van 20 cm diameter

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 C
Meng de zelfrijzende bloem, kristalsuiker, vanille-essence, zure room, boerenboter, eieren en cacaopoeder goed ondereen met een mixer
Verdeel het mengsel in de 2 ronde cakevormen
Zet 30 minuten in een warmeluchtoven van 180 C
Als de cakes zijn afgekoeld

Smelt de chocolade met de boter
Doe er de vanille-essence en de zure room bij en meng goed
Zeef de bloemsuiker boven de chocolade en roer tot een homogene massa
Neem een van de cakes en smeer hier 1/3 van de chocoladefrosting over
Duw de tweede cake hierboven zodat de zachte chocolade goed verdeeld wordt
Smeer opnieuw 1/3 van de frosting erbovenuit
Smeer met een paletmes het laatste deel van de chocoladefrosting rond de cake uit

Presentatie:
Versier de cake met bvb suiker bloemetjes en laat gedurende minstens 30 minuten op een koele plek opstijven

Heerlijk als dessert met café solo en Licor 43



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top