Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Crema catalana
  4. Crema Catalana al Licor 43

Crema Catalana al Licor 43

Door: licor_43

  •  ,
  • Geplaatst op 21-12-2010

Ingrediënten


8 decilter melk
150 gram eigeel
225 gram kristalsuiker
25 gram Licor 43
50 gram maizena
1 kaneel stokje
1 citroen



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 7 dl melk met 1 gebroken kaneelstokje en de rasp van 1 citroen in een pan. Laat dit 10 minuten trekken, niet koken!

Meng ondertussen in een kom de eigeel, suiker en Licor 43 met een garde door elkaar.

Meng in een andere kom 1 dl melk met de maizena met een garde door elkaar.

Zet 10-12 kleine vuurvaste bakjes klaar.

Zeef met een bolzeef de verhitte melk/kaneel/citroenrasp over in een andere pan.

Doe hier het eigeel/suikermengsel bij en roer goed door met een garde.

Blijf de pan verhitten en blijf roeren met de garde.

Dan het maizena/melk mengsel erdoor roeren en blijven verhitten totdat het mengsel vladikte heeft.

Haal de pan van het vuur en giet het mengsel over in de vuurvast bakjes.

Laten afkoelen, dan een suikerlaagje over de bakjes doen en deze karameliseren met een gasbrander of onder de gril.

Eventueel garneren met een partje citroen
buen provecho



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top