Witlof/aardappeltaart

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-12-2010
  • Witlof/aardappeltaart

    Witlof/aardappeltaart

    Witlof/aardappeltaart

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfolie
5 plakjes deeg voor hartige taart
500 gram aardappels
600 gram witlof
1 ui - gesnipperd
3 eieren - losgeklopt
1 bekertje slagroom of creme fraiche
1 pakje ontbijtspek - gerookt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vorm in met 1 eetlepel olie, bekleed met het deeg. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan. Snijd de aardappelen in plakken van 1 centimeter dik. Kook deze 10 minuten in water met zout. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd de onderkant van het witlof, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui kort. Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Doe de eieren, de slagroom, peper en zout in een kom. Meng het witlof en de aardappelen erdoor en schep in de vorm.
Bedek met het spek. Bak de taart 35 minuten in het midden van de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.

Bron

internet

Laatste reacties

nielskris avatar
nielskris 12-03-2012

ik heb hem gisteren gemaakt. Ik kende dit recept nog niet maar ik vind het nu al een classic. Heb ook nog gerookt spek door het mengsel geroerd en nootmuskaat.

souvlaki avatar
souvlaki 05-10-2011

hallo, heb dit het weekend gemaakt en mijn gasten en ik hebber ervan gesmuld!!!! Nogmaals dank voor dit recept. Groetjes Souvlaki

professoroud avatar
professoroud 21-12-2010

Hallo Dirk, Dit klinkt lekker en heb ik dus meegenomen om een keer te proberen. Leuk dat je dit recept ook meteen in mijn kookgroep WITLOF hebt gezet, moet het ook niet in jouw kookgroep aardappelgerechten? Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten