1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Loempia`s

Loempia`s

Door: theokook

  • Indonesisch, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2010

Ingrediënten 4 personen


1 pak diepvries loempiavellen (40)
ontdooid (1 dag tevoren)
400 gr. voorgekookt kipfilet of gehakt
400 gr. fijne soepgroenten
prei, kool, worteltjes.
Geen selderij en spruitjes erin.
500 gr. taugé
1 klein blikje reboeng
100 gr. gekookte ham
1 rauw geklopt ei
2 uien
3 t. knoflook

vetsin
peper
zoet
djahé
chinese ketjap (visketjap)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereiding:
1 ui fijn snijden
2-3 t. knoflook fijn snijden.
Beiden apart houden.

Ham en kipfilet in kleine stukjes snijden

Verhit 3 el. olie. Bak de knoflook bruin.
Fruit de uien met een schijfje djahé mee.
Voeg het vlees, groenten en ham toe. (Ham het laatste).

Voeg flink peper toe, 2 el. chinese ketjap, 3 maggieblokjes en ½ tl. ve-tsin.

Schuif alles naar de rand van de wadjan zodat al het vocht naar beneden loopt
en laat alles afkoelen.

Als alles is afgekoeld de loempias vouwen en dichtplakken met ei.
Doe dit op een licht bevochtigde theedoek om uitdrogen van de loempiavellen te voorkomen.

Bereidingswijze

Afbakken in olie of de airfryer.

Bron

Cursus



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theokook
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top