1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Risolles Indisch

Risolles Indisch

Door: theokook

  • Indonesisch, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gr. mgr gehakt
ui + knoflook
1 dunne prei
bosje selderij
sambal
olie
maggieblokjes
250 gr bloem
3 eieren
1/2 ltr. melk
paneermeel
nootmuskaat
kerrie en suiker
ketjap "A"
peper
zout



Heerlijke risolles.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een beslag van: meel, eieren, melk en een snufje zout.
Wadjan dun met olie insmeren en op hoge temperatuur dunne pannekoekjes bakken. Een beetje beslag bewaren.

Vulling: in wadjan:

1/2 ui en knoflook zeer fijn snijden
In olie bakken tot aroma vrijkomt.

Gehakt erbij en los roeren

fijngesneden prei en selderij meebakken

op smaak brengen met: maggieblokjes, peper, zout, nootmuskaat,
suiker, kerrie en flink sambal.

Van het vuur afhalen en 1 el ketjap etbij.

Mengsel laten afkoelen en laten uitlekken.

Pannekoekjes vullen met 1 el. vulling.
Dichtvouwen en vastplakken met beslag.
Instrijken met restjes beslag, door paneermeel halen

Bereidingswijze

Afbakken in olie, of in de Airfryer afbakken.

Bron

Cursus



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theokook
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top