Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardappel-cupcakes

Aardappel-cupcakes

Door: dietervdm

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2010

Ingrediënten


• 1 kg loskokende aardappelen
• 4 sneetjes chorizo (dikke; 4-5 mm)
• 6 kwartjes van artisjokken (opgelegd op olie)
• 2 eieren
• 1 ui
• 2 eetlepels verse geitenkaas
• 2 eetlepels bloem
• 1 koffielepel bakpoeder
• 1 eetlepel fijngehakte verse oregano
• een scheut olijfolie


Verder heb je nodig


Een spuitzak van plastic
10 stevige papieren cups

Aardappel-cupcakes
Aardappel-cupcakes
Aardappel-cupcakes
Aardappel-cupcakes

Zoete cupcakes zijn helemaal `in`. Jeroen doet een beetje tegendraads en maakt hartige cupcakes op basis van aardappelen. Ze zijn lekker als snack, maar je kan ze net zo goed serveren als een origineel aardappelalternatief bij een hoofdgerecht met vlees, vis of kip. Kortom, met een simpel patatje kan je heel erg leuke dingen doen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

• Schil de aardappelen en kook ze extra gaar in gezouten water.

• Versnipper de ui en snij de dikke sneetjes chorizo in kleine blokjes. Snij ook de opgelegde artisjokken in stukjes.

• Stoof de ui aan in een pan met een scheutje olijfolie.

• Voeg daarna de blokjes chorizo toe en laat ze kort meestoven. Doe hetzelfde met de stukjes artisjok.

• Giet de gekookte aardappelen af en voeg er de geitenkaas aan toe. Stamp tot een fijne (droge) puree.

• Hak de verse oregano fijn.

• Meng de ui, de chorizo, de stukjes artisjok en de oregano onder de puree.

• Verwarm de oven voor op 170Β°C.

• Breek de eieren en hou de eiwitten apart.

• Meng de dooiers samen met de bloem en het bakpoeder onder de lauwe puree.

• Roer alles tot een aardappelbeslag en laat dit verder lauw worden.

• Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Let erop dat je puree niet te warm is, want anders verliest het luchtige eiwit z`n effect.

• Doe het beslag in een plastic spuitzak, knip het puntje eraf en verdeel het over de cups.

• Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170Β°C). Serveer ze als aardappelsnack, of als een originele aardappelbereiding bij een hoofdgerecht.

Bron

Jeroen Meus



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dietervdm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top