APPELBEIGNETS MET SPIJS

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-12-2010
  • APPELBEIGNETS MET SPIJS

    APPELBEIGNETS MET SPIJS

    APPELBEIGNETS MET SPIJS

  • APPELBEIGNETS MET SPIJS

    APPELBEIGNETS MET SPIJS

    APPELBEIGNETS MET SPIJS

Er zijn genoeg recepten voor appelbeignets maar dit is net weer iets anders. Dit recept is voor 5 beignets.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 appels (goud reinettes)
1 pakjeroomboter bladerdeeg
5 vanille suiker
kaneel naar smaak
amandelspijs
kristalsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(frituur)pan
schuimspaan
steekvorm

Voorbereiding

bladerdeeg ontdooien
klokhuis appel verwijderen, schillen en in ronde schijven snijden van ongeveer 1 cm dik.
vanille suiker mengen met kaneel.
kristal suiker met kaneel.

Bereidingswijze

Appelsijven door de vanille/kaneelsuikker halen. Een schijf op 1 plak bladerdeeg doen, dan het gaatje van de appel vullen met spijs. Doe nog een beetje kaneel over de spijs. Plak bladerdeeg er bovenop doen. De twee plakken goed aandrukken. Met een steekvorm bijv. een kommetje of een groot glas het deeg een mooie vorm geven.Het deeg ong 1 uur in de vriezer doen.
Zonnebloem olie verwarmen tot 190 graden. Per keer 1 deegpakketje erin doen en laten frituren tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Even uit laten lekken op keuken papier en daarna in kristal/kaneelsuiker omwentelen. EET SMAKELIJK.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten