Gevulde Paprika Extra

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-12-2010
  • Gevulde Paprika Extra

    Gevulde Paprika Extra

    Gevulde Paprika Extra

  • Gevulde Paprika Extra

    Gevulde Paprika Extra

    Gevulde Paprika Extra

Lekker eigenontwikkeld gerecht,zeer smakelijk.Niet te pittig,lekker romig,een goede smaakbalans.
Zoet/zuur/zout in perfecte combinatie.
Lekker gerecht,eenvoudig om te maken,vult heel goed en ziet er feestelijk uit!
Voor elke gelegenheid,maar bij de feestdagen ook een aanrader.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
*6 rode paprikas
*600 gram rundergehakt
*1 rijst in kookzakje van lassie
*4 trostomaten
*1 gele paprika
*1 grote rode ui
*2 teentjes versgeperste knoflook
*4-6 bosuitjes
*250 gram champignons
*1 bakje créme fraiche(150-200ml)
*versgemalen 4-seizoenspeper
*silvo wereldkruiden MEXICO
*zout
*olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
*oven
*ovenschaal groot
*kookpan
*hapjespan diep,met deksel
*snijplank
*tomatenmesje
*houten spatel
*knoflookpers
*vel bakpapier
*kwastje rubber(voor invetten schaal)
*opscheplepel

Voorbereiding

**tip vooraf: Snijd alle groenten/champignons met het tomatenmesje.Makkelijk!!**
*Snijd met een tomatenmesje de kappen van de rode paprikas eraf,zodat er maar een klein randje overblijft aan de zijkanten van boven.(anders kan er maar weinig vulling in).
*Snijd de champignons eerst doormidden en dan in plakjes.
*Snijd de rode ui in kleine blokjes.
*Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes.
*Snijd een kruisje op de onderkant van alle 4 de trostomaten.
*Vervolgens de trostomaten in kokend water leggen en het vel eraf strippen.Daarna in kleine stukjes snijden.
*Snijd de gele paprika in kleine stukjes.
*Pers de teentjes knoflook uit.



Bereidingswijze

*Zet de oven aan op 190 graden(electrische oven)
*Smeer de ovenschotel met olijfolie in.
*Zet een pan op het vuur met heet water,doe het zakje rijst hierin en breng het aan de kook.Zodra dit klaar is,hang het zakje ergens om uit te lekken en laat het dicht.
*Pak de hapjespan en zet het vuur hoog.Doe een scheut olijfolie erin en vervolgens het gehakt.Rul het met de houten spatel en gooi tegelijkertijd zout(ong.een halve tot 1 el),4-5 eetlepels mexico kruiden en de geperste teentjes knoflook erin en roer het goed door.
*60-70 keer ronddraaien met de pepermolen en weer doorroeren.
*gooi de champignons,paprika en rode uit erbij en bak even mee.DOe vervolgens de deksel 2 minuten op de pan dat de champignons kleiner worden.
*Gooi de bosui en tomatenblokjes bij het gerecht in de pan en laat dit nog even meebakken.Voeg nog een eetlepel olijfolie toe.
*doe vervolgens de helft van het zakje rijst erbij in de pan.Roer alles door,laat nog even 2 minuten staan en zet het vuur uit.
*doe de helft van het bakje créme fraiche erbij in de pan en roer door.
Vervolgens vul de rode paprikas met het mengsel,druk goed aan met een lepel tot ze niet meer voller kunnen(maar niet over de rand).
*Zet alle paprikas in de ovenschaal,op een manier dat ze niet om kunnen vallen.
Smeer op elke paprika een klein beetje créme fraiche bovenop(halve theelepel in het midden)
*Doe de rest van de créme fraiche en de andere helft rijst samen in een schaal en roer door.Beetje peper en zou erbij(zuinig!!)
*Leg een vel bakpapier over de ovenschaal heen en zet midden in de oven.Laat het geheel 35 minuten in de oven staan,eventueel 40 als u de paprikas nog niet zacht genoeg vindt.

Serveertip

Een volwassen persoon kan van dit gerecht gemiddeld 1.5 paprika op.
Het gerecht is dus geschikt voor tussen de 3 en 4 personen,mits geserveerd als hoofdgerecht.Als u dit als tussengerecht gebruikt is het voldoende voor meer dan 6 personen.
Serveer de paprika op een plat bord,samen met een schepje rijst met créme fraiche ernaast.
Het is erg lekker om een hapje paprika met een hapje rijst samen te eten,dit smaakt lekker fris!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten