1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: Bloempje01

  • Goedkoop en snel,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-12-2010

Ingrediënten 8 personen


1 pak cakemix
Blik peren
Pakje walnoten
Kaneel naar smaak
200 gram chocolade
2x bekertje ongeklopte slagroom
Geschaafde amandeltjes
eventueel marsepein


Verder heb je nodig


Cakevorm, liefst rond staafmixer


Heerlijke zelfgemaakte taart, onwijs simpel maar.. HEERLIJK!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de cake zoals het op de beschrijving staat. Klop de bekertjes slagroom gemengd met de kaneel (naar smaak) stijf met de staafmixer (Laat een beetje achterwegen voor door de chocolade). Laat dit zolang de cake bakt stijf worden in de koelkast.

Bereidingswijze

Snij de peer in partjes (zoals bij een tarte tatin)
Maak de walnoten iets fijn

Als de de cake een beetje is afgekoeld snij dan de cake in 2 delen dat je een onderhelft en een bovenhelft heb.
Besmeer de onderhelft met de helft van het slagroom-kaneelmengsel.
Strooi hierover de gehakte walnoten en leg hierop de partjes peer (over de hele onderkant)
Doe dan voorzichtig met een lepel de rest van het slagroom-kaneel mengsel eroverheen en leg het bovenste stuk van de cake erop.

Verwarm de chocolade (in blokjes gebroken) met een beetje slagroom in een pannetje net zolang dat het smeuiig is.
Laat de chocolade een klein beetje afkoelen zodat het wat dikker word en besmeer hiermee de hele bovenkant van de cake (aan de buitenkant)

Bak de amandelschaafsel een beetje bruin en decoreer hiermee een beetje de zijkanten

Eventueel kan je met marsepein op de bovenkant decoreren.

In de koelkast bewaren tot servering.

Serveertip

Een dag na de bereiding is de taart ook nog onwijs lekker!!
Je kunt inplaats van peer ook ander fruit gebruiken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bloempje01
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top