Devil`s food cake
- Banket
- 30-60 min.
De Nederlandse vertaling van Nigella Lawsons Devils Food Cake
Ingrediënten 8 personen
Voor de bodem:50 g cacao poeder
100 g donkere basterdsuiker
250 ml kokend water
125 g ongezouten boter
150 g suiker
225 g bloem
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels vanille extract
2 eieren
Voor het glazuur
125 ml water
30 g donkere basterdsuiker
175 g ongezouen boter
300 g fijngehakte donkere chocoloade
Benodigdheden
mixergarde
2 20cm taartvormen
Voorbereiding
* Zet de oven aan op 180 C
* doe de basterd suiker met het cacao poeder in een mengkom en voeg het kokende water toe en zet apart
* meng de suiker met de boter met een mixer tot een glad mengsel
* roer de bakpoeder door de bloem en zet apart
* druppel het vanilleextract door het boter en suiker mengsel
* voeg onder het mixen een ei toe een een deel van de bloem, voeg nog een ei toe en de rest van de bloem
* voeg het cacao /bastard suiker mengsel toe en roer er doorheen
* verdeel het beslag over de twee taartvormen
* bak de cakes in 30 minuten op 180 C gaar
* zodra de cake in de oven staat begin je aan het glazuur
* doe het water samen met de basterdsuiker en de boter in een pan en verwarm op laag vuur tot het aan de kook raakt en een glad mengsel vormt
* Haal de pan van het vuur en doe voeg de chocolade toe
* laat staan tot de chocolade is gesmolten en roer het geheel tot een glad mengsel
* laat het glazuur in ongeveer een uur afkoelen en roer af en toe in het voorbijgaan (eventueel even in de koelkast doorkoelen als de substantie te vloeibaar blijft)
* haal de cake uit de oven en laat ze 5 tot 10 minuten alvorens ze uit de vorm te halen
* als ze afgekoeld zijn leg je een van de cakes op zijn kop op een taart plateau
* smeer ongeveer een derde van het glazuur op de cake en leg de andere cake er bovenop
* smeer de rest van het glazuur op en aan dez ijkant van de taart
Bron
Nigella Lawson