Devil`s food cake

  • Banket
  • 30-60 min.

De Nederlandse vertaling van Nigella Lawsons Devils Food Cake

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de bodem:
50 g cacao poeder
100 g donkere basterdsuiker
250 ml kokend water
125 g ongezouten boter
150 g suiker
225 g bloem
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels vanille extract
2 eieren

Voor het glazuur
125 ml water
30 g donkere basterdsuiker
175 g ongezouen boter
300 g fijngehakte donkere chocoloade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
garde
2 20cm taartvormen

Voorbereiding

* Zet de oven aan op 180 C
* doe de basterd suiker met het cacao poeder in een mengkom en voeg het kokende water toe en zet apart
* meng de suiker met de boter met een mixer tot een glad mengsel
* roer de bakpoeder door de bloem en zet apart
* druppel het vanilleextract door het boter en suiker mengsel
* voeg onder het mixen een ei toe een een deel van de bloem, voeg nog een ei toe en de rest van de bloem
* voeg het cacao /bastard suiker mengsel toe en roer er doorheen
* verdeel het beslag over de twee taartvormen
* bak de cakes in 30 minuten op 180 C gaar
* zodra de cake in de oven staat begin je aan het glazuur
* doe het water samen met de basterdsuiker en de boter in een pan en verwarm op laag vuur tot het aan de kook raakt en een glad mengsel vormt
* Haal de pan van het vuur en doe voeg de chocolade toe
* laat staan tot de chocolade is gesmolten en roer het geheel tot een glad mengsel
* laat het glazuur in ongeveer een uur afkoelen en roer af en toe in het voorbijgaan (eventueel even in de koelkast doorkoelen als de substantie te vloeibaar blijft)
* haal de cake uit de oven en laat ze 5 tot 10 minuten alvorens ze uit de vorm te halen
* als ze afgekoeld zijn leg je een van de cakes op zijn kop op een taart plateau
* smeer ongeveer een derde van het glazuur op de cake en leg de andere cake er bovenop
* smeer de rest van het glazuur op en aan dez ijkant van de taart

Bron

Nigella Lawson

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

huidekoper avatar
huidekoper

Doorsturen

Home Recepten