1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Hasselback aardappelen
  5. Hasselback aardappelen met warme specerijen

Hasselback aardappelen met warme specerijen

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-2010

Ingrediënten 4 personen


12 vastkokende middelgrote aardappelen, geschild;
4 eetl. gesmolten boter of bakproduct;
mespunt korianderpoeder;
mespunt komijnpoeder;
mespunt paprikapoeder;
mespunt kerriepoeder;
zout en versgemalen peper.



Hasselback aardappelen met warme specerijen
Hasselback aardappelen met warme specerijen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van de onderkanten over de breedte van de aardappelen een plakje zodat ze blijven staan en snijd ze dan om de 5 mm in tot bijna onderaan. Zet de aardappelen in een ovenschaal. Vermeng de boter met de specerijen, zout en peper. Smeer de boter in de inkepingen en over de aardappelen en bak ze in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en bruin.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met een groene salade en gebakken kip.

U kunt dit gerecht zonder de specerijen ook als neutrale aardappelen bereiden.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top