Koolraapjes gevuld met kerrietofoe

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Koolraapjes gevuld met kerrietofoe

    Koolraapjes gevuld met kerrietofoe

    Koolraapjes gevuld met kerrietofoe

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote of 8 kleine koolraapjes;
500 ml warme groentebouillon van tablet;
2 eetl. olijfolie;
1 sjalotje, gesnipperd;
1 theel. kerriepoeder;
100 g tofoe, fijngehakt;
20 g blanke rozijnen;
20 g pijnboompitten;
zout en versgemalen peper;
50 g geraspte kaas.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd van de koolraapjes de onder- en bovenkanten recht af en zet ze in een grote pan. Giet de bouillon erover en breng aan de kook. Kook de koolrapen op lage stand in circa 30 minuten beetgaar. Neem ze uit de bouillon en laat ze enigszins afkoelen. Maak ondertussen de vulling; verwarm de olie en fruit de sjalot op middelhoge stand circa 5 minuten. Voeg de kerriepoeder, tofoe, rozijnen en pijnboompitten toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven op 180°C. Hol de gare rapen uit met behulp van een lepel. Snijd de helft van het vruchtvlees klein en voeg dit toe aan het tofoemengsel. Breng goed op smaak. Giet de bouillon in een ovenschaal, zet de koolraapjes erbij en vul ze met het tofoemengsel. Bestrooi de vulling met geraspte kaas en bak nog 10 minuten onafgedekt in de oven.

Bron

Boodschappen

Serveertip

Tip
Het gare vruchtvlees van de rapen dat over is, kunt u bewaren en eventueel net als aardappelen opbakken.

Variatie:
• Lekker met notenrijst of gele rijst.
• Dit gerecht kunt u ook met gehakt maken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar
defrens

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten