1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken steak tartaar

Gebakken steak tartaar

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2010

Ingrediënten 4 personen


400 gram rundertartaar
1 teentje knoflook
1 ui
2 augurken
2 theel. komijnzaad
4 eetl. kappertjes
4 takjes verse kervel
½ boerenbrood
2 eieren
4 blaadjes kropsla
snufje peper en zout



Gebakken steak tartaar
Gebakken steak tartaar
Gebakken steak tartaar
Gebakken steak tartaar

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Mathijs Vrieze Gezond en prijsbewust koken. Kijk voor meer info op http://mathijsvrieze.nl/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rundertartaar is puur van smaak en bevat minder vet dan rundergehakt. Zelf op smaak brengen is het lekkerst.

Plet met je mes het knoflookteentje, pel het velletje eraf en snijd de knoflookteen in fijne stukjes.

Snijd de ui doormidden en pel de schil eraf, daarna fijnsnipperen. De augurken in plakken snijden, daarna in repen en tot slot in kleine blokjes. Samen met de komijnzaad, kappertjes en de geplukte kervel in een grote kom met de rundertartaar door elkaar kneden. Maak er 4 gelijke tartaartjes van.

Snijd het boerenbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Rooster de plakken in een droge pan aan beide kanten krokant. Even roosteren geeft het brood nog meer smaak en geur.

Kook de eieren zacht in ongeveer 3 minuten en schrik de eieren in koud water. De tartaartjes in een drupje olijfolie kort aan één kant krokant bakken.

Verse rundertartaar is rauw het lekkerst, maar bak ze naar eigen smaak gerust iets langer door.

Beleg het boerenbrood met een blaadje sla, de tartaar, een half gekookt eitje en eventueel nog wat extra gesneden garnituur.

Tot slot op smaak brengen met veel grove peper en een snufje zout uit de molen. Hatseflats!

Serveertip

Variatietip: vervang de komijn en ui door mosterdzaad en prei.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathijs_vrieze


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathijs_vrieze
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top