Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010
  • Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta

    Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta

    Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta

  • Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta

    Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta

    Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
1 limoen
1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g)
zout en (versgemalen) peper
200 g gerookte zalmfilet
1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Plasticfolie

Bereidingswijze

Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen. Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum. Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen. Zalmrol in folie wikkelen. In koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.

Bron

Carla B.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten