1. Home
  2. Recepten
  3. Zalm
  4. Amuse: broccolimousse met gerookte zalm

Amuse: broccolimousse met gerookte zalm

Door: jeannel

  •  , Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010

Ingrediënten 12 personen


300 g Broccoliroosjes
90 g Parmezaanse kaas
1 el Mosterd
2 el Crème fraîche
14 blaadjes Veldsla (kleintjes)
75 g Gerookte zalm
1 el Zalmeitjes
Peper en zout
Bieslook, fijn gesneden voor garnering


Broccolimousse met zalm
Broccolimousse met zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Kook de broccoli beetgaar.
2. Pureer in de keukenmachine samen met de kaas, mosterd en crème fraîche.
3. Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

1. Leg een blaadje veldsla op een amuse lepel.
2. Spuit hierop een toef broccolimousse.
3. Garneer af met reepjes gerookt zalm en zalmeitjes en strooi er fijngeknipte bieslook op.

Serveertip

Serveren op een amuselepel of klein schaaltje.
Dit is zo lekker dat je er ook een voorgerechtje voor vier personen van zou kunnen maken. Je houdt dan dezelfde hoeveelheden aan maar je serveert het op een klein bordje in plaats van op een amuselepel.

Bron

Les copains culinaires



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeannel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top