Kersttaart met mascarpone, kaneel en honing

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010
  • Kersttaart met mascarpone, kaneel en honing

    Kersttaart met mascarpone, kaneel en honing

    Kersttaart met mascarpone, kaneel en honing

Een hele lekkere taart die niet gebakken wordt maar in de koelkast moet opstijven. Ik heb deze taart nu al 3x gemaakt en hij valt heel erg in de smaak. Echt een taart voor deze periode.Is ook na 3 dagen nog erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor de bodem:
250 gram speculaasjes (zonder amandelen!) -
120 gram boter
Voor de crème:
10 blaadjes witte gelatine -
500 gram mascarpone -
500 gram magere kwark -
4 eetlepels vloeibare honing -
1 - 2 afgestreken eetlepels kaneel (afhankelijk van je smaak!) -
150 gram suiker -
mespunt zout -
1/4 liter slagroom
Garnering
Eventueel een paar witte of bruine schuimkoekjes -
cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Deegrol of keukenmachine -
springvorm van 28 cm. doorsnede -
bakpapier
mixer of garde -

Bereidingswijze

Voor de bodem:
Speculaas in een diepvrieszakje doen en dichtbinden. Met een deegrol speculaas verkruimelen. Boter smelten en door de speculaas roeren. Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier. Speculaasmassa met een lepel goed op de bodem drukken. Vorm in de koelkast zetten.

Voor de crème:
Gelatine in koud water weken.
Mascarpone, kwark, honing, kaneel en suiker door elkaar roeren.
Gelatine licht uitknijpen.
In een kleine pan gelatine zachtjes verwarmen tot deze volledig is opgelost. Pas op; NIET KOKEN!

3 eetlepels van de mascarponemassa door de gelatine roeren.
Dan goed door de rest van de mascarpone-massa roeren.

Slagroom stijf kloppen en voorzichtig door de mascarpone spatelen.
Crème over de speculaas-bodem verdelen en glad strijken.
Taart plm. 2 - 3 uur koud wegzetten.

Voor het serveren de taart met wat stijf geslagen room en verkruimelde schuimkoekjes versieren.
Met cacao of chocoladestrooisel versieren.

Bron

Dr.Oettker Weihnachtsbacken von A-Z

Serveertip

Een heerlijke wintertaart dus niet alleen met kerstmis.
Om de taart wat minder calorierijk te maken kun je in plaats van mascarpone heeft goed roomkaas light gebruiken. Doet niet veel af aan de smaak

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Agnes1969 avatar
Agnes1969 04-04-2012

Wat nou Kerst taart??? Gewoon in maart gemaakt met lentetemperaturen en hij kreeg alleen maar complimenten!!! Zo lekker.....maken hem met kerst gewoon nog een keer ;-) Heerlijk recept...dank je wel Wat nou kerst taart

ArualB avatar
ArualB 12-01-2012

Deze ook gemaakt, heerlijk. Lekker fris ook door de kwark. Mag zeker blijven! Groet, Laura

antoniake avatar
antoniake 25-11-2011

wel petra ,ziet er heerlijk uit.ga het printen en maken , tot de volgende keer maar weer.tooske

antoniake avatar
antoniake 25-11-2011

wel petra ,ziet er heerlijk uit.ga het printen en maken , tot de volgende keer maar weer.tooske

YaaMansa avatar
YaaMansa 07-11-2011

Smakelijke kerstrecepten zijn altijd welkom. Bedankt Petra. Groetjes.

adeline43 avatar
adeline43 28-12-2010

Inmiddels heb ik je taart gemaakt en ik kan alleen maar zeggen,dat hij wel héél erg lekker was. Ik heb het recept vertaald en maar mijn zus in Duitsland gestuurd.Groetjes, Adeline

ruthbrock avatar
ruthbrock 23-12-2010

hoi petra, ik zit gewoon te watertanden bij je foto, als hij zo smaakt als hij eruit ziet dan wordt het beslist smullen. fijne dagen en liefs van ruth

carolientje61 avatar
carolientje61 22-12-2010

Hoi Petra, ik neem deze van je mee. Lijkt me erg lekker. ik maak zelf ook al jaren een kaneeltaart voor de kerst waarin dadels zijn verwerkt. Is echt favoriet bij ons. Maar misschien kies ik deze keer voor jouw taart. Fijne kerstdagen, eet smakelijk en een gelukkig en gezond 2011! gr Carin

mialubbe avatar
mialubbe 22-12-2010

Deze is te leuk om te laten staan, dank je wel! Groetjes van Mia

adeline43 avatar
adeline43 22-12-2010

Hallo Petra,ik neem je recept mee.Het ziet er verrukkelijk uit.Als ik nog wat tijd over heb ga ik hem met de kerst maken.Groetjes,Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten