1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Speculaas
  6. Kersttaart met mascarpone, kaneel en honing

Kersttaart met mascarpone, kaneel en honing

  • Duits, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010

Ingrediënten 12 personen


Voor de bodem:
250 gram speculaasjes (zonder amandelen!) -
120 gram boter
Voor de crème:
10 blaadjes witte gelatine -
500 gram mascarpone -
500 gram magere kwark -
4 eetlepels vloeibare honing -
1 - 2 afgestreken eetlepels kaneel (afhankelijk van je smaak!) -
150 gram suiker -
mespunt zout -
1/4 liter slagroom
Garnering
Eventueel een paar witte of bruine schuimkoekjes -
cacaopoeder


Verder heb je nodig


Deegrol of keukenmachine -
springvorm van 28 cm. doorsnede -
bakpapier
mixer of garde -


Kersttaart met mascarpone en kaneel

En die is lekker!

En die is lekker!

Een hele lekkere taart die niet gebakken wordt maar in de koelkast moet opstijven. Ik heb deze taart nu al 3x gemaakt en hij valt heel erg in de smaak. Echt een taart voor deze periode.Is ook na 3 dagen nog erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de bodem:
Speculaas in een diepvrieszakje doen en dichtbinden. Met een deegrol speculaas verkruimelen. Boter smelten en door de speculaas roeren. Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier. Speculaasmassa met een lepel goed op de bodem drukken. Vorm in de koelkast zetten.

Voor de crème:
Gelatine in koud water weken.
Mascarpone, kwark, honing, kaneel en suiker door elkaar roeren.
Gelatine licht uitknijpen.
In een kleine pan gelatine zachtjes verwarmen tot deze volledig is opgelost. Pas op; NIET KOKEN!

3 eetlepels van de mascarponemassa door de gelatine roeren.
Dan goed door de rest van de mascarpone-massa roeren.

Slagroom stijf kloppen en voorzichtig door de mascarpone spatelen.
Crème over de speculaas-bodem verdelen en glad strijken.
Taart plm. 2 - 3 uur koud wegzetten.

Voor het serveren de taart met wat stijf geslagen room en verkruimelde schuimkoekjes versieren.
Met cacao of chocoladestrooisel versieren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Een heerlijke wintertaart ddus niet alleen met kerstmis.

Bron

Dr.Oettker Weihnachtsbacken von A-Z



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top