Kooltaart

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010
  • Kooltaart

    Kooltaart

    Kooltaart

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak diepvries bladerdeeg boter voor invetten
1 Chinese kool
75g pecannoten
50g geraspte parmezaanse kaas
50g geraspte jong belegen kaas
100g gekookte hamblokjes
4 eieren (M)
150ml slagroom
zout
versgemalen peper
snufje nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (doorsnede 24cm)

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Vet de vorm in en beleg deze met 8 plakjes deeg. Laat het deeg ruim over de rand hangen en houd 2 plakjes deeg apart voor de deksel.
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Was de kool, snij de stelen in stukken en hak het blad grof.
Roerbak de kool op een hoog vuur ca. 3 minuten.
Kneus de pecannoten en strooi deze over de deegbodem.
Meng de kaas en de ham door de kool en vul hiermee de vorm.

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schenk het eimengsel over de vulling.
Plak de rest van het deeg aan elkaar met een beetje water. Maak hiervan een deksel en plak de rand dicht.
Laat de kooltaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden.Tip:ook lekker met spekblokjes

Bron

superdeboer

Laatste reacties

ankiestrijker avatar
ankiestrijker 01-02-2011

Heb ik al een paar keer gemaakt, erg lekker...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten