Amandelhartjes ( kerstkoekjes )

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010
  • Amandelhartjes ( kerstkoekjes )

    Amandelhartjes ( kerstkoekjes )

    Amandelhartjes ( kerstkoekjes )

Lekkere zachte koekjes in hartjesvorm met een heerlijke amandelsmaak.

Deel dit recept

Ingrediënten
50 g blanke amandelen -
1 eidooier, los geklopt
Deeg:
250 g zachte boter -
100 g Poedersuiker -
1 Eidooier -
100 g gemalen amandelen -
350 g bloem -
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hartjes uitsteekvormpje -
deegrol -
bakpapier -
keukenmachine of mixer

Voorbereiding

Ingrediënten voor het deeg door elkaar kneden. Deeg in plastic folie verpakken en plm. 2 uur in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden. Deeg uitrollen tot dikte van plm. 1/2 cm. Hartjes uitsteken. Versieren met amandel en bestrijken met losgeklopte eidooier. Op 2e richel van onder in de oven plm. 10 - 12 minuten bakken tot ze goudbruin zien.

Bron

internet

Serveertip

Lekker bij koffie of thee. Ook met kerst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten