Havermoutrondjes met chocolade ( kerstkoekjes )

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010
  • Havermoutrondjes met chocolade ( kerstkoekjes )

    Havermoutrondjes met chocolade ( kerstkoekjes )

    Havermoutrondjes met chocolade ( kerstkoekjes )

Niet alleen lekker, maar ook nog gezond. De hoeveelheid van het deeg is voldoende voor plm. 100 koekjes.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram zachte boter -
150 gram lichtbruine basterdsuiker -
6 - 8 druppels rum aroma -
2 eieren (m) -
200 gram havermout -
150 gram gemalen amandelen -
1 afgestreken theelepel bakpoeder -
1 theelepel citroenrasp-
zakje chocoladeglazuur
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier of bakmatje -
mixer of keukenmachine

Voorbereiding

Boter met de mixer of keukenmachine zacht roeren. Suiker en aroma toevoegen en zolang mixen tot een gebonden massa ontstaat. Eieren één voor één erdoor kloppen.
Havermout, gemalen amandelen, bakpoeder en citroenrasp door elkaar mengen. Nu alles door elkaar mixen.
Van het deeg 2 rollen vormen en gewikkeld in plastic folie een paar uur of een nachtje in de koelkast laten opstijven.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden (hete lucht 160 graden). Plakjes van plm. 1/2 cm. dikte snijden van de rollen. Op het bakblik leggen en in het midden van de voorverwarmde oven plm. 12 minuten bakken tot ze goudbruin zien. Goed laten afkoelen.
Chocoladeglazuur verwarmen. Klein puntje van het zakje afknippen en koekjes met wat chocolade versieren.

Bron

Dr.Oettker Weihnachtsbacken von A-Z

Serveertip

Niet alleen lekker met Kerstmis.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten