Pindaspiraaltjes ( kerstkoekjes )

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010
  • Pindaspiraaltjes ( kerstkoekjes )

    Pindaspiraaltjes ( kerstkoekjes )

    Pindaspiraaltjes ( kerstkoekjes )

Hele leuke en lekkere koekjes. Het lijkt ingewikkeld, maar dat is het echt niet.

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
300 gram bloem -
1/2 theelepel bakpoeder -
100 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
1 ei (m) -
1 eidooier (m) -
170 gram boter -
1 1/2 eetlepel cacaopoeder -
150 gram gezouten pindas -
1 opgeklopt eiwit
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier of bakmatje -
keukenmachine of mixer

Bereidingswijze

Pindas grof hakken.
Voor het deeg:
Van bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, ei, eidooier en boter een deeg kneden met mixer of keukenmachine.
Deeg halveren. Helft van het deeg doorkneden met de cacao.
Als het deeg te droog wordt eventueel een klein scheutje melk toevoegen.
Beide deeghelften in plastic folie verpakt plm. 30 minuten in de koelkast leggen.Oven voorverwarmen op 180 graden (hete lucht 160 graden).

Donkere deeg uitrollen tot je een rechthoek krijgt.
Bestrijken het opgeklopt eiwit.
Deel pindas erover verdelen, hierbij een rand van 4 cm. vrijlaten.
Lichte deeg op dezelfde manier uitrollen.
Op het donkere deeg leggen.
Dit deeg ook met eiwit bestrijken.
Rest pindas erover strooien.
Deeg met elkaar oprollen en iets aandrukken.
Deegrol plm. 30 minuten in de vriezer om het wat steviger te maken.
Van het deeg plakjes snijden van plm. 1/2 cm. dikte.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 10 - 12 minuten bakken.
Op rooster goed laten afkoelen.

Bron

Dr.Oettker Weihnachtsbacken von A-Z

Serveertip

Lekkere koekjes, maar niet alleen met Kerst!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten