Honingvingers ( kerstkoekjes )

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010
  • Honingvingers ( kerstkoekjes )

    Honingvingers ( kerstkoekjes )

    Honingvingers ( kerstkoekjes )

Deze heerlijke honingkoekjes zijn één van de twaalf soorten koekjes die ik Kerstmis 2010 heb gebakken. De koekjes geef ik in mooie zakjes kado aan buren, vrienden en familie als kerstgroet.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram bloem -
2 afgestreken theelepels bakpoeder -
200 gram suiker -
1/2 theelepel gemalen kruidnagelen -
1 afgestreken theelepels speculaaskruiden -
1 afgestreken theelepel gemalen kaneel -
1 theelepel citroenrasp -
3 eetlepels vloeibare honing -
2 eieren (m) -
100 gram fijn gehakte hazelnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier of bakmatje -
mixer of keukenmachine

Voorbereiding

Alle ingrediënten met de mixer of keukenmachine door elkaar mixen.
Deeg ik plasticfolie wikkelen en een half uurtje in de koelkast leggen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden (hete lucht 160 graden). Van het deeg "vingerlange" rolletjes vormen. Op bakpapier of bakfolie leggen. Iets platdrukken. Plm. 12 - 15 minuten bakken in het midden van de oven.

Bron

Dr.Oettker Weihnachtsbacken von A-Z

Serveertip

De honingvingers zijn 2 - 3 weken houdbaar. Laat ze even een paar dagen liggen zodat de kruiden goed kunnen intrekken!
De hoeveelheid deeg is voor ongeveer 70 koekjes.
Je kunt ook basterdsuiker gebruiken dan zijn de koekjes iets minder hard.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 09-04-2011

zien er heerlijk uit ik zet het favoriet gr. anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten