1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelbroccolisoep

Aardappelbroccolisoep

Door: zoepie

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2010

Ingrediënten 6 personen


500 gr broccoli, plantaardige olie, 2 uien - fijngehakt, 2 tenen knoflook - fijngehakt, 2 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 750 gr aardappelen - in blokjes gesneden, 2 blokjes kippenbouillon, 3,75 dl magere melk, 3 el fijngehakte verse koriander.


Aardappelbroccolisoep
Aardappelbroccolisoep

Gemaakt, Geproefd, Goedgekeurd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

01: Snijd de broccoli in kleine roosjes. Veeg de bodem van een grote pan licht in met olie. Verhit de pan op matig vuur en doe er de ui en knoflook in. Voeg 1 el water toe om aanbakken te voorkomen. Leg er het deksel op en laat onder af en toe roeren 5 minuten fruiten, of tot de ui gaar en goudgeel is. Voeg de gemalen komijn en koriander toe en laat nog 2 minuten bakken.

Bereidingswijze

02: Doe de aardappel en broccoli in de pan. Schep goed om en voeg de bouillonblokjes en 1 liter water toe. Breng langzaam aan de kook. Draai het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat zo 20 minuten sudderen. Of tot de groenten gaar zijn. Laat iets fakoelen.
03: Draai de soep in porties glad in een keukenmachine of blender (ik heb een staafmixer gebruikt wat ook prima werkt). Doe de soep terug in de pan en schep er de melk door. Laat langzaam verhitten zonder aan de kook te laten komen. Schep er de gehakte koriander door en op smaak brengen met zout en versgemalen peper.

Serveertip

Lekker met een dot crème fraîche

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top