Schweinebraten (Varkensvlees bijv varkensfilet) uit oven of slowcooker

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Schweinebraten (Varkensvlees bijv varkensfilet) uit oven of slowcooker

    Schweinebraten (Varkensvlees bijv varkensfilet) uit oven of slowcooker

    Schweinebraten (Varkensvlees bijv varkensfilet) uit oven of slowcooker

Het oorspronkelijke recept kreeg ik van mijn neef uit München. Ik heb er zelf nog het een en ander aan toegevoegd. Het is een gemakkelijk recept omdat het vlees - zonder aan te braden - direct in de ovenschaal of Slowcooker (crockpot) gaat. Ideaal als je gasten krijgt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1200 gram varkensvlees aan één stuk, bijvoorbeeld varkensfilet met vet of een schouderstuk -
Plm. 6 eetlepels zonnebloemolie -
1 flinke ui, gepeld en gesnipperd
1 winterpeen, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
1 plak selderijknol, schoongemaakt in kleine blokjes
1 prei , schoongemaakt, in halve ringen
1 peterseliewortel , schoongemaakt in blokjes
1 theelepel karwijzaad
2 flinke teentjes knoflook , gepeld, in dunne reepjes gesneden
1 eetlepel Dijon mosterd orginal
1 vleesbouillontbalet, verkruimeld
peper, zout
In plaats van de wortel, selderij, prei en peterseliewortel kun je 250 - 300 gram grove soepgroenten gebruiken
maizena
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 167,80 kcal
Koolhydraten 11,38 g
Eiwitten 2,20 g
Vetten 11,43 g
Benodigdheden

Ovenschaal met deksel of slowcooker

Bereidingswijze

Heb je vlees met een vetlaag, dan de vetlaag kruiselings (niet te diep) insnijden.

Vlees kruiden met peper, zout en karwijzaad en eventueel wat pittige moesterd.
Knoflook met behulp van een mesje op verschillende plekken in het vlees steken (of gewoon samen met de fijn gesneden ui in de pan doen)

Bouillontablet oplossen in 1/4 liter warm water.
Als je geen slowcooker gebruikt, dan de oven voorverwarmen op 250 graden.
Bodem van de braadslede of slowcooker insmeren met olie.
Deel van de groenten in de ovenschaal of slowcooker leggen.
Vlees op de groenten leggen en de rest van de groenten om het vlees schikken.
Rest olie verdelen over vlees en groenten.
Bouillon erover gieten.
Vlees in de slowcooker 4 - 5 uur op low of in het midden van de oven plm. 1 1/2 - 2 uur braden.
In de oven af en toe wat braadjus erover gieten en het vlees regelmatig draaien.
In de slowcooker kun je het vlees tot het einde met rust laten.
De braadtijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Bij varkensfilet is een braadtijd in de oven van 1 - 1 1/2 uur voldoende.
Roer het vocht uit de slowcooker of de ovenschaal door een zeef.
Wil je een beetje bruine korst aan het vlees uit de slowcooker, haal het vlees dan na 4 uur uit de slowcooker.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zet het vlees in een ovenschaal met het geeefde vocht.
Laat het vlees in de oven in plm. 30 minuten een mooie bruine kleur krijgen.
Bindt het vocht eventueel met wat maizena.

Serveertip

(Ik heb zelf nog een 1 flesje donker bier en een scheut port toegevoegd.).
Lekker met mijn recept https://www.smulweb.nl/recepten/1396778/Rode-kool-uit-beieren

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten