Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2010
  • Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

    Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

    Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

  • Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

    Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

    Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

Waanzinnig lekkere beenham met groenten en eerste klas aardappel in schil!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
800 gram beenham
3/4 courgette
1 ui
3 tomaten
9 Eerste klas aardappels (vast, niet kruimig)
3 el Boursin of kruidencreme
2 maggiblokjes
1 eidooier
1 th italiaanse kruiden
1 th kurkuma
zout en peper naar smaak
3 el olie
boter of margarine
water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
Mes
Snijplank
Pan

Voorbereiding

- Verwarm de combi oven op 175 graden, en op 350 watt. Zodat deze grilt en het eten gaar maakt.

- Vet de ovenschaal in met boter

Bereidingswijze

- Leg de beenham in het midden van de overschaal

- Smeer de beenham in met 1 el olie en eidooier, doe de overige olie naast de beenham in de overschaal.

- verkruimel de maggiblokjes over de beenham heen, samen met zout, peper, kurkuma en de italiaanse kruiden.

- Haal de schil van de courgette en snijd deze in grove stukken, snijd tevens de tomaat op dezelfde wijze. De uien mogen in ringen worden gesneden. Doe dit alles samen met de el boursin in de ovenschaal.

- doe een scheutje water in de ovenschaal, let op niet over de beenham.

- Zet de ovenschaal in de oven voor 35 minuten. Elke 10 minuten de jus van het vlees en de groenten over de beenham gooien.

-Snijd de aardappels in vieren met schil. Kook deze totdat ze beetgaar zijn.

- Als de beenham 30 minuten in de oven zit, de aardappels toevoegen en mengen met de groente en de saus.

- Uit de oven......Et voila! Bon appetit!

Serveertip

Eventueel een salade en zeker een lekker wijntje ;)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 22-12-2018

Neem je smakelijke recept mee. Nog even de ingrediënten halen. Groet van Ria

ingridhettinga588 avatar
ingridhettinga588 27-06-2016

Vanavond dit recept ongeveer van je gemaakt. Ik heb zelf een heel pakje boursin gebruikt en een rucola roerbak gemaakt met aardappeltjes. De beenham was echt super lekker, bedankt voor dit recept echt heerlijk en ga hem zeker nog een keer maken!

adeline43 avatar
adeline43 06-09-2012

Heerlijk was het,restaurant waardig en de volgende keer probeer ik het met andere groenten erbij.Ik heb de courgette,ui en tomaten pas de laatste 15 min. aan toegevoegd...om te smullen! Gelukkig had ik een ruime hoeveelheid gemaakt en kunnen wij morgen weer heerlijk genieten.Groetjes, Adeline p.s. ik heb er een foto van gemaakt, kijk maar of je hem gaat plaatsen.

starcopy avatar
starcopy 26-08-2012

Vandaag gemaakt, en het was heerlijk. Alleen heb ik er een volledige Boursin in gedaan, dit maakte het vocht lekkerder om als jus te gebruiken. Toppie.

ellafe avatar
ellafe 17-08-2012

De beenham in dit recept was heel smakelijk en lekker sappig, maar ikzelf ga er de volgende keer alle groenten later bijvoegen. Vond ze nu veel te gaar, heb liever nog een bite.

Lindja avatar
Lindja 23-06-2012

gisterenavond klaargemaakt. was een succes!! Dank je!!

karin11213 avatar
karin11213 28-11-2011

lijkt me lekker, neem het mee. Dank je wel

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 25-12-2010

Neem ik van je mee.Bedankt,Lut.

a_huisen avatar
a_huisen 22-12-2010

Wat dacht je van een echte cesarsalade niet zo gemakkelijk maar met een witte Grave Superieur zeker de moeite waard.

ingridvand avatar
ingridvand 21-12-2010

Is dat 1 stuk beenham?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten