Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

Door: nathaliedecarpentrie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2010

Ingrediënten 3 personen


800 gram beenham
3/4 courgette
1 ui
3 tomaten
9 Eerste klas aardappels (vast, niet kruimig)
3 el Boursin of kruidencreme
2 maggiblokjes
1 eidooier
1 th italiaanse kruiden
1 th kurkuma
zout en peper naar smaak
3 el olie
boter of margarine
water


Verder heb je nodig


Ovenschaal
Mes
Snijplank
Pan

Beenham

Met cervelaat

Met cervelaat
Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!
Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!
Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!
Waanzinnig lekkere beenham uit de oven!

Waanzinnig lekkere beenham met groenten en eerste klas aardappel in schil!

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Verwarm de combi oven op 175 graden, en op 350 watt. Zodat deze grilt en het eten gaar maakt.

- Vet de Ovenschaal in met boter

Bereidingswijze

- Leg de beenham in het midden van de overschaal

- Smeer de beenham in met 1 el olie en eidooier, doe de overige olie naast de beenham in de overschaal.

- verkruimel de maggiblokjes over de beenham heen, samen met zout, peper, kurkuma en de italiaanse kruiden.

- Haal de schil van de courgette en snijd deze in grove stukken, snijd tevens de tomaat op dezelfde wijze. De uien mogen in ringen worden gesneden. Doe dit alles samen met de el boursin in de ovenschaal.

- doe een scheutje water in de ovenschaal, let op niet over de beenham.

- Zet de ovenschaal in de oven voor 35 minuten. Elke 10 minuten de jus van het vlees en de groenten over de beenham gooien.

-Snijd de aardappels in vieren met schil. Kook deze totdat ze beetgaar zijn.

- Als de beenham 30 minuten in de oven zit, de aardappels toevoegen en mengen met de groente en de saus.

- Uit de oven......Et voila! Bon appetit!

Serveertip

Eventueel een salade en zeker een lekker wijntje



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nathaliedecarpentrie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top