Gevulde kalkoen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2010
  • Gevulde kalkoen

    Gevulde kalkoen

    Gevulde kalkoen

Kalkoen gevuld met kalfsgehakt, paddenstoelen en truffel

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 st Eieren
1 st Truffel
300 gr Paddenstoelen (grof gehakt)
2 el Verse gehakte tijm
2 el Vers gehakte peterselie
1.5 kg Kalfsgehakt
3 tl Zout
3 tl Peper
100 gr Koude roomboter
4.5 kg Kalkoen (ontbeent vanaf de rug beginnen zg. desosseren)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 753,18 kcal
Koolhydraten 0,72 g
Eiwitten 143,63 g
Vetten 19,37 g
Benodigdheden
Braadslee, wat keukengaren, vlees-thermometer, een fileermes en wat aluminiumfolie

Voorbereiding

Kalkoen desosseren (het karkas verwijderen)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
2. Meng intussen de ingrediënten voor de vulling, behalve de kalkoen en de boter en vul de ontbeende kalkoen hiermee.
3. Naai de rug en aarsopening dicht met keukengaren.
4. Leg de kalkoen met de rug naar boven in een braadslee en bedek hem met in plakken gesneden boter. Schuif de kalkoen in de oven en de temperatuur na 15 minuten temperen tot 175 graden Celsius.
5. Bedruip de kalkoen ieder half uur met de braadboter en in ongeveer 2,5 a 3 uur gaar laten worden. De kalkoen is goed als de vleesthermometer, gestoken in het midden van de farce, 55 graden Celsius aangeeft en er helder vocht uitloopt. Neem de kalkoen uit de oven.
6. Laat de kalkoen afgedekt met aluminiumfolie een kwartier rusten alvorens hem aan te snijden.

Serveertip

Lekker met aardappelkroketjes, een combinatie van spruitjes met kastanjes (kant-en-klaar uit een pakje), stoofpeertjes enz.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 15-12-2010

Ik heb al vaker kalkoen gemaakt maar nooit met zo``n lekkere vulling, ook heb ik hem nooit ontbeend. Het ziet zo smakelijk uit dat ik hem eens een keer ga proberen. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten