1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hapjes klein en fijn

Hapjes klein en fijn

Door: planco

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2010

Ingrediënten 4 personen


Voor het hoorntje met gerookte zalmtartaar
1 pakje mini-hoorntjes
sprietjes bieslook
50 g gerookte zalm fijngehakt
citroensap
1 theelepel mierikswortelcreme of mosterd

Voor de lepel met gerookte eendenborst
peper
25 g verse roomkaas
gemengde sla ter garnering
90 g gerookte eendenborst in plakjes
amuselepels

Voor het pasteitje met gorgonzola en peer
12 kleine bladerdeegpasteitjes
12 blaadjes bleekselderij
Decoratiesaus balsamico bruin
1 theelepel citroensap
100 g gorgonzola
1 eetlepel pijnboompitten
1 rijpe handpeer geschild en in kleine stukjes


Voor de lepel met eiersalade
zout en peper
krulpeterselie ter garnering
150 g scharreleisalade
amuselepels
12 groene mini asperges in drieen gesneden


Voor het hoorntje met chocolademousse
0.5 eetlepel Mokka-chocolade hagelslag
12 muntblaadjes
1 schaal duo-mousse chocolade/witte choco
1 pakje mini-hoorntjes
1 tube mango decoratiesaus

Voor het pasteitje met krabsalade
sla voor garnering
1 theelepel seroendeng
10 korianderblaadjes
1 theelepel sambal
2 takjes koriander fijngehakt
10 kleine bladerdeegpasteitjes
150 g krabsalade


Hapjes klein en fijn
Hapjes klein en fijn

Gebruik eetbare amuselepels voor ieders gemak

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Pasteitje met krabsalade
Krabsalade mengen met sambal en koriander. Pasteitjes verwarmen volgens aanwijzingen op de verpakking. Blaadje sla in pasteitjes leggen. Krabsalade erop scheppen en met seroendeng bestrooien. Blaadjes koriander erop leggen


2.Hoorntje met chocolademousse
Hoorntjes in houder uit pakje zetten, in elk een paar druppeltjes decoratie-saus spuiten en met behulp van 2 kleine lepeltjes met duomousse vullen. Met hagelslag bestrooien, toefje decoratiesaus erop spuiten en blaadje munt erin steken.



3.Lepel met eiersalade
Asperges in een laagje kokend water 3 minuten koken. Afgieten, met koud water afspoelen en droogdeppen. ¾ van eiersalade in amuselepels scheppen. Asperges erover verdelen. Bestrooien met zout en peper. Rest van eiersalade in midden van elke lepel op asperges scheppen. Peterselie erin steken.



4.Pasteitje met gorgonzola en peer
In droge koekenpan pijnboompitten ca. 2 minuten al omscheppend roosteren. Op bord laten afkoelen. Peer met citroensap mengen. Gorgonzola in 12 stukjes verdelen. Pasteitjes vullen met gorgonzola. Pasteitjes verwarmen volgens de aanwijzingen op verpakking. Op gorgonzola peer en pijnboompitjes scheppen. Bedruppelen met decoratiesaus. Selderijgroen erop leggen. Direct serveren.



5.Lepel met gerookte eendenborst
Op bodem van elke amuselepel beetje roomkaas smeren. Sla erover verdelen, beetje frambozendressing erop druppelen en tranches gerookte eendenborst er omgevouwen op leggen.
Rest van frambozendressing erop druppelen. Bestrooien met wat peper.

Bron

Jumbo



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top