1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Springrolls met eend of garnaal

Springrolls met eend of garnaal

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-12-2010

Ingrediënten 4 personen


Rijstvellen (rond, bij de toko)

Eendenborstfilet (100 gr)
Bakje middelgrote garnalen (125 gram, gekookt).

Paksoi: 2 bladen
Wortel: 4 geschraapt
Taugé: handje
Avocado
Bosui
Gember (klein stukje)
Knoflook (1 kleine teen)
Verse koriander (handje, gehakt)
Pistachenootjes (handje, heel)
Citroensap (2 eetlepels)
Sojasaus (japanse/Kikoman) (circa 2 eetlepels)
Oestersaus (1 eetlepel)
Rode peper (1 stuk)
Zout&peper


Verder heb je nodig


Bak waar rijstvellen in passen.


Fris aziatisch voor- of tussengerecht. Goed voor te bereiden en erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de wortel, paksoi en avocado en bosui in gelijkmatige kleine reepjes en versnipper de rode peper (zonder zaadjes).

Bereidingswijze

Snij de eendenborstfilet op de vetkant kruislinks in. Bak met de vetkant naar beneden de eend tot de gewenste garing (bijvoorbeeld medium).

Blancheer de wortel en paksoi kort in kokend water (2 minuutjes).

Meng alle ingredienten door elkaar en maak ze aan met een mix van sojasaus, oestersaus, knijp er wat knoflook boven uit en rasp er wat verse gember over heen. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en maak het af met verse iets kleingesneden koriander.

Verdeel het mengsel over twee bakjes.

Snij intussen de gegaarde eendenborst in dunne reepjes.

Voeg aan het ene bakje de gesneden eendeborst toe. Aan het andere bakje de garnalen.

Zet een platte, ronde schaal met iets opstaande rand klaar (waar de rijstvellen in passen). Kook water en giet een bodempje (5 cm) in de schaal.

Dompel de rijstvellen per stuk in het hete water en laat ze een minuut of twee weken. Haal ze uit het water, even uit laten lekken, leg ze op een schoon en plat bord.
Leg in een smalle strook op het geweekte rijstevel de vulling en begin onderaan van het midden. Rol het vel strak op en stop steeds de zijkanten van het vel terug naar binnen zodat er een soort loempia ontstaat.

Herhaal dit totdat de vulling op is en je per soort vulling een aantal springrolls hebt.

Bewaar ze in de koelkast (de rijstvellen worden dan weer wat steviger en witter van kleur).

Serveertip

Serveer ze schuin doorgesneden, bijvoorbeeld met chilisaus of sojasaus

Bron

Nienke`s recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smarlies


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smarlies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top