Chinese nieuwjaar´s kwartels

  • Chinees, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Chinese nieuwjaar´s kwartels

    Chinese nieuwjaar´s kwartels

    Chinese nieuwjaar´s kwartels

  • Chinese nieuwjaar´s kwartels

    Chinese nieuwjaar´s kwartels

    Chinese nieuwjaar´s kwartels

  • Chinese nieuwjaar´s kwartels

    Chinese nieuwjaar´s kwartels

    Chinese nieuwjaar´s kwartels

  • Chinese nieuwjaar´s kwartels

    Chinese nieuwjaar´s kwartels

    Chinese nieuwjaar´s kwartels

新年的香辣烤鵪鶉 NIEUWJAARS RECEPT 2011
Gebakken kwartel word traditioneel met Chinese Nieuwjaar gegeten en dit geeft een feestelijke tint aan de Nieuwjaars gebeuren. Kung Fu is ook zeer eenvoudig en gemakkelijk te maken. Eerst word de kwartel gemarineerd en erna in de oven gaar gemaakt. Kwartel is bij een goede poelier te kopen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
6 kwartels (ongeveer 750 gram) Piepkuikens kan ook gebruikt worden.
tomaten voor garnering

VOOR MARINADE
3 e verse koriander
2 teentjes knoflook
2 e hete bonenpasta
2 e Shaoxing rijstwijn of droge sherry
2 e plantaardige olie
1 e sojasaus (ketjap)
1 t suiker
100 g verse champignons
1/2 t gember, fijn
1/4 t beetje vijfkruidenpoeder

VOOR JIANHAO 煎好 SALADE
150 g ´baby greens´ (rucola, jonge spinazie, jonge bieten blad, kleine, jonge kropsla bladeren, eikenbladsla, waterkers, eetbare bloemen)
2 t plantaardige olie
2 tl zwarte Chinese azijn (jij zou ook balsamico azijn kunnen gebruiken )
1 t lichte Chinese sojasaus
1 / 2 t knoflook
mespunt suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

BEREIDING VAN KWARTELS
1. Elk kwartel met een scherp mes in tweeën gesneden.
2. Maak een pasta van alle marinade ingrediënten, in een keukenmachine.
3. Verdeel marinade over kwartels en meng goed door kwartels.
4. Plaatst in de koelkast en marineer voor ongeveer 6 uur of meer. Maar liefs voor 8 uur.
5. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
6. Kwartel uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.
7. Verhit in de pan een beetje olie.
8. Veeg kwartels schoon van marinade.
9. Bak kwartels in porties met de vel zijde eerst, ongeveer 3 minuten per kant.
10. Plaatst kwartels op een oven bakplaat en bak ze tot goudbruin van kleur en gaar. Controleer of ze gaar is door met een scherpe mesje tussen romp van kwartel en bout een sneetje te maken en als er geen bloederige vocht uitkomen zijn ze gaar. Ook als vlees makkelijk van bot komen zijn ze gaar.

BEREIDING VAN SALADE
1. Meng olie, zwarte azijn, sojasaus, knoflook en suiker goed en verdeel over salade bladeren.
2. Verdeel salade over 6 borden en legt twee helften kwartel op elk bord. Of gebruik een grote serveer schaal zodat gasten zelf kunnen pakken. Garneer met tomaatjes.

Bron

Qin uit Li Tang / China

Serveertip

Serveer warm.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Doorsturen

Home Recepten