Havermoutkoekjes met rozijnen

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2010
  • Havermoutkoekjes met rozijnen

    Havermoutkoekjes met rozijnen

    Havermoutkoekjes met rozijnen

  • Havermoutkoekjes met rozijnen

    Havermoutkoekjes met rozijnen

    Havermoutkoekjes met rozijnen

Dit recept is van ouderwetse amerikaanse koekjes vol voedingswaarde! Lekker in de broodtrommel. De maten zijn daarom ongewoon voor de nederlandse kok, maar afmeten in een litermaat en het gaat prima!

Deel dit recept

Ingrediënten
225 gr boter
240 ml aangestampte bruine basterdsuiker
120 ml rietsuiker
360 ml zelfrijzend bakmeel
1 volle tl kaneelpoeder
1 tl zout
720 ml havermout
240 ml rozijnen
2 eieren
5 ml vanille-extract
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Roer bakmeel, kaneel en zout goed door elkaar.
In een grote kom boter en suiker heel romig kloppen. Daarna vanille toevoegen. Dan de eieren een voor een toevoegen en romig kloppen.
Voorzichtig de bakmeelmix toevoegen en erdoor kloppen.
Roer de havermout en rozijnen door het beslag.
Schep eetlepels beslag op niet-ingevet bakpapier.
Bak de cookies 12-14 min of totdat ze goudbruin zijn.
1 minuut laten afkoelen en dan op een rek leggen om verder af te koelen.

Bron

http://www.suite101.com/content/oatmeal-raisin-cookies-recipe-a54038

Serveertip

Geniet van deze ouderwetse zalige koekjes!
Ze zijn het lekkerst als ze zacht zijn en niet knapperig.
Zie ook: http://vandaaggaikbeginnen.blogspot.com/2013/01/havermoutkoekjes.html

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

TruffeltjeSJS avatar
TruffeltjeSJS 23-03-2013

Heb ze net uit de oven gehaald en al even warm geproefd. Ze zijn heerlijk!

margrietje01 avatar
margrietje01 19-01-2011

Hoi Petra! Ze zijn heerlijk en redelijk gezond maar zeker voedzaam. Het lekkerst zijn ze als je ze niet te knapperig bakt en ook in de koektrommel zacht laat blijven.

pwiggers avatar
pwiggers 05-01-2011

Ik heb dit koekjesrecept van je meegenomen. Ben dol op koekjes bakken. Ga dit zeker gauw proberen. Bedankt en je hoort van het resultaat. Hartelijke groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten