1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Dauphine-Aardappelen

Dauphine-Aardappelen

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-1999

Ingrediënten 6 personen


500 gr. aardappelen; voor het kookdeeg: 2dl. water 80 gr. boter; zout; 100 gr. bloem; 4 eieren; nootmuskaat; frituurvet om in te bakken.


Verder heb je nodig


Een friteuse


Deze aardappelsoesjes, officiele naam: 'pommes de terre dauphine' kunt u zo heerlijk 'smorgens alvast klaarmaken en in de spuitzak overdoen.Veel variaties mogelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schillen, wassen en opzetten met weinig water en zout. Gaarkoken, afgieten uit laten dampen. Door een pureeknijper of door een zeef wrijven. Voor het kookdeeg het water met de boter en het zoutin een grote steelpan aan de kook brengen.Alle bloem er ineens bij doen en goed blijven roeren tot het deeg van de pan loslaat. Van het vuur nemen en er iin voor iin de hele eieren bijdoen.

Bereidingswijze

Bij elk ei blijven kloppen tot het geheel is opgenomen (met een houten spatel)Na het laatste ei nog even blijven kloppen en er dan de aardappelpuree doormengen.Met de nootmuskaat en het zout het geheel op smaak afmaken. De massa overdoen in een spuitzak met een grote ronde opening. Het frituurvet verhitten tot er net iets damp van af komt. Er 2 tot 3 cm lange rolletjes in spuiten, met een mes afsnijden. De soesjes laten uitrijzen en bakken tot ze goudbruin zijn geworden.Met een schuimspaan uit het vet nemen en op keukenpapier laten uitlekken.

Serveertip

Variatie: doe eens wat geraspte kaas (4 eetl) door de puree. Voor bij een schitterend stuk wild moet u er eens een zeer fijn gehakte truffel doorroeren.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_cul_nedland


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_cul_nedland
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top