1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Sticky toffee pudding (uk)

Sticky toffee pudding (uk)

Door: henrilevison

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2010

Ingrediënten 6 personen


VOOR DE CAKE
•175ml kokend water
•1 el vanille extract
•175g bloem
•1 el bakpoeder
•2 groet eieren (licht geklopt)
•85g boter (zacht), een beetje meer voor invetten
•140g hele fijne donkere suker (demerara suiker)
•2 el black treacle (zie link onder)
•100ml melk
•SAUS
•175g donker bruine suiker (muscovado suiker)
•55g boter, in stukjes
•225ml room
•1 el black treacle


Verder heb je nodig


2 kommen
1 ovenschaal
grote lepel

Sticky toffee pudding (uk)
Sticky toffee pudding (uk)
Sticky toffee pudding (uk)
Sticky toffee pudding (uk)
Sticky toffee pudding (uk)
Sticky toffee pudding (uk)

Een echt engels recept, heerlijk. Moet warm/lauw geserveerd worden. Warme cakes zijn erg gebruikelijk in Engeland.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

•Beboter de vormpjes en bestuif met wat bloem
•Doe de gehakte dadels in een kom, schenk er kokend water bij tot deze onder staan, laat dit 20 min staan zodat de dadels het vocht op kunnen nemen en zacht worden. Zodra dit het gaveal is kan de vanille-extract toegevoegd worden.
Zeef de bloem en het bakpoeder in de ovenschaal
• Meng de boter en de suiker in de 2e kom tot een licht en crèmig mengsel, er kunnen wat suikerresten overblijven, maar dat is geen probleem, deze zullen smelten tijdens het koken.
• Voeg hier nu beetje bij beetje de geklopte eieren aan toe, Meng heel goed gedurende het toevoegen. Voeg nu de black treacle en klop goed.
•Voeg nu 1/3 van de bleom toe, met een metalen lepel.en doe er vervolgens 1/3 van de melk bij. Herhaal tot alle melk en bloem gebruikt is.
•Nu mogen de dadals (incli. evt.overgebleven vocht) er bij) en meng zorgvuldig. Het pudding mengsel is nu een dik beslag.
•Verdeel het mengsel over de 6 schaaltjes, zet deze op bakpapieren bak 20-25 in in de voorverwarmde oven (als 1 schaal gebruikt is dient dit 45-50 min. te zijn). De cake is nu gerezen en voelt stevig aan, laat nog even staan. Zodra deze klaar zijn mogen ze uit de oven om 10 min. af te koelen alvorens ze om te keren op een bordje.

Serveertip

Voor de black treacle; www.fabulousfood.nl/shop/Lyles-Black-Treacle-p-2390.html

Bron

http://britishfood.about.com/od/psrecipes/r/stickytoffee.htm



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top