1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Eendenlever met Port

Eendenlever met Port

Door: hoefblad

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2010

Ingrediënten 4 personen


1 Eendenlever rauw (Ook als diepvries te koop)
1 glas Port of Cognac
zout, peper


Verder heb je nodig


Theedoek, transparante folie, pan, koelkast


Maak zelf u eigen foi gras klaar, op eigen smaak.
De lever schoonmaken an alle adertjes verwijderen. De lever zouten en peperen, drank sprenkelen, inrollen en in het water droppen.
Enige dagen laten rusten in de koelkast.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dit is misschien het lastigste deel. Snij voorzichtig de lever open en zoek naar de hoofdader, verwijder deze met al zijn zij adertjes. De lever wordt zo helemaal ontleed. Dat is geen probleem, maar doe het voorzichtig. Zet een grote pan met water op.

Bereidingswijze

Neem de opengemaakt lever en doe er naar smaak zout en peper over. Sprenkel er dan een glas port of Cognac over.
Neem nu een lang stuk folie (transparant). Leg de lever er op.
Nu sluit u de folie in de lengte en maak er een mooie rol van, een grote worst. Zorg er voor dat het een waterdichte rol wordt.
knoop het begin en het eind van de rol dicht. Rol er dan een theedoek omheen en knoop ook deze aan het begin en einde strak tegen de worst dicht.
Doe dit hel pak in het kokende water en doe gelijk het gas uit.
Laat het water nu 100% afkoelen en zet daarna de pan met water ongeveer 4 uur in de koelkast.

Haal de lever uit de pan en verwijder de theedoek. Open nu voorzichtig de folie en haal de lever uit zijn jas.

Nu neemt u een stuk nieuwe folie en wikkel opnieuw de lever er in. Weer goed afsluiten aan beide zijden en terug leggen in de koelkast. De lever is na ca 3/4 dagen klaar om te eten.

Serveertip

Snij de lever in dunne plakken en geef er gekonfijte uien bij en/of een vijgenjam.
Smullen maar!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hoefblad
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top