Spruitjescurry
- Fusion, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Winters maar met een knipoog naar de zon.
Ingrediënten 2 recipe.people
* 30 g verse gemberwortel,ragfijn gesneden of geraspt,* 1 flinke ui,in kleine blokjes,
* 1 teen knoflook,fijngehakt,
* 300 g spruitjes,schoongemaakt en eventueel gehalveerd,
* 400 g zoete aardappel,geschild en in blokjes van 1.5 cm,
* 1 eetl boter,
* 1.5 theel currypoeder,
* 200 ml kokosmelk,
* 200 ml groentenbouillon,
* zout,
* 1 limoen,
* pitjes van 1 granaatappel,
* bosje verse,grofgehakte koriander.
Benodigdheden
hapjes- of braadpan met deksel.Bereidingswijze
Verwarm de boter in de pan en bak hierin de gemberwortel,ui en knoflook even aan gedurende 2 minuutjes.
Voeg de spruitjes en de zoete aardappel toe en laat,al omscheppend,4 minuten meebakken.
Bestrooi de groenten met de currypoeder en al roerend even meebakken.
Kokosmelk en groentenbouillon erbij schenken,aan de kook brengen en met het deksel op de pan op een middelhoog vuur 15 minuten laten stoven,af en toe omscheppen.
Spruitjescurry met wat limoensap op smaak brengen.
Vlak voor het opdienen bestrooien met de verse koriander en de granaatappelpitjes.
Bron
Helen.
Serveertip
Lekker met basmatirijst en een frisse komkommersalade.