Spruitjescurry

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-12-2010
  • Spruitjescurry

    Spruitjescurry

    Spruitjescurry

Winters maar met een knipoog naar de zon.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 30 g verse gemberwortel,ragfijn gesneden of geraspt,
* 1 flinke ui,in kleine blokjes,
* 1 teen knoflook,fijngehakt,
* 300 g spruitjes,schoongemaakt en eventueel gehalveerd,
* 400 g zoete aardappel,geschild en in blokjes van 1.5 cm,
* 1 eetl boter,
* 1.5 theel currypoeder,
* 200 ml kokosmelk,
* 200 ml groentenbouillon,
* zout,
* 1 limoen,
* pitjes van 1 granaatappel,
* bosje verse,grofgehakte koriander.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjes- of braadpan met deksel.

Bereidingswijze

Verwarm de boter in de pan en bak hierin de gemberwortel,ui en knoflook even aan gedurende 2 minuutjes.
Voeg de spruitjes en de zoete aardappel toe en laat,al omscheppend,4 minuten meebakken.
Bestrooi de groenten met de currypoeder en al roerend even meebakken.
Kokosmelk en groentenbouillon erbij schenken,aan de kook brengen en met het deksel op de pan op een middelhoog vuur 15 minuten laten stoven,af en toe omscheppen.
Spruitjescurry met wat limoensap op smaak brengen.
Vlak voor het opdienen bestrooien met de verse koriander en de granaatappelpitjes.

Bron

Helen.

Serveertip

Lekker met basmatirijst en een frisse komkommersalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten