Kaiserschmarren
- Oostenrijks, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-12-2010
Dit recept komt van de site www.winterclub.nl
Officieel is het een nagerecht, maar het is zo machtig dat je Kaiserschmarren ook gerust als hoofdgerecht kunt presenteren. Onderstaand gerecht is voldoende voor een hoofdgerecht voor 2 personen of als dessert voor 4 personen
Ingrediënten 4 personen
150 gram bloem,3 eieren,
anderhalve eetlepel suiker,
20 cl melk;
40 gram boter,
40 gram rozijnen,
1-2 eetlepel boter
1 theelepel poedersuiker,
1 snufje zout.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 375,75 kcal |
Koolhydraten | 42,65 g |
Eiwitten | 11,46 g |
Vetten | 17,30 g |
Voorbereiding
Splits het eigeel van het eiwit.
Doe de bloem, eigeel, suiker, melk en zout in een kom en klop dit net zo lang totdat een glad beslag ontstaat.
Laat dit 30 minuten rusten (even afdekken dan wegzetten in de koelkast).
Klop het eiwit.
Het geklopte eiwit met het deeg vermengen
Bereidingswijze
Boter in een pan verhitten (kies een pan met een flinke doorsnee dan kun je gerecht in één keer bereiden).
Het deeg vingerdik in de pan gieten.
De rozijnen erdoor strooien.
Het deeg aan de onderkant goudbruin bakken (langzaam, zorg dat de deeg niet aanbakt!).
Pannenkoek omdraaien en goudbruin bakken (draaien gaat makkelijker als je de panenkoek eerst in vier stukken deelt).
De pannenkoek met twee vorken in kleine stukjes scheuren en nog 1 minuut laten bakken.
Bron
wintertijd
Serveertip
Met poedersuiker en appelmoes serveren
Laatste reacties
Ik wil dit graag vanavond maken, ik heb het nog nooit gegeten maar het lijkt mij heel lekker. Ik ben alleen een beetje in de war, bij de ingredienten wordt boter 2 keer genoemd, maar bij de bereiding maar 1 keer. Klopt dit? of Moet ik ook nog boter in het beslag doen?
Oh heerlijk ! Ben al zo lang op zoek naar het recept voor dit gerecht. Ga hem zeker uitproberen.
Mijn vriend had het al jaren over de kaiserschmarren uit Oostenrijk, dus dat ging ik ook eens proberen. Hij vond het erg lekker met veel met poedersuiker en cranberriecompote, hoewel de smaak volgens hem niet op die uit Oostenrijk lijkt. Ik vond het een succes!
Jammie Kaiserschmarren!!! Net gemaakt en weer een hit!!!
Dit komt als gereoepen! Ik ben net terug uit Oostenrijk en was al op zoek naar een goed recept. Dank je hiervoor. Groetjes van Mia