pandan cake(indische cake)

  • Indonesisch, Banket
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gram bloem
300 gram suiker
400 gram ei (8 eieren)
150 ml kokosmelk
12 gram bakpoeder
3 eetlepels water
pandanpasta(verkrijgbaar bij toko)
mespunt zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, bakvorm(tulband), oven

Voorbereiding

zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. vet het bakblik vast in en verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereidingswijze

klop eerst de eieren tot ze schuimig zijn. voeg dan de suiker, bakpoeder, zout toe en mix tot de suiker is opgelost. doe hierna beetje bij beetje de gezeefde bloem er doorheen. hierna de kokosmelk en water er doorheen mengen. als laatste beetje bij beetje de pandanpasta en doorheen mengen tot je de gewenste kleur hebt.
doe het mengsel in de bakvorm en bak een uur in de oven op 170 C. daarna in de warme oven langzaam laten afkoelen.

Bron

oma

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

steefmobiel avatar
steefmobiel

Doorsturen

Home Recepten