Jachtschotel met gestoofd rundvlees, aardappelpuree en zuurk

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2010
  • Jachtschotel met gestoofd rundvlees, aardappelpuree en zuurk

    Jachtschotel met gestoofd rundvlees, aardappelpuree en zuurk

    Jachtschotel met gestoofd rundvlees, aardappelpuree en zuurk

U kunt deze schotel zonder de ovenbereiding ook een dag van tevoren bereiden, hij moet dan wel ca. 10 minuten langer in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g. sukadelappen
2 eetlepels bloem
2 grof gesneden uien
1 zure appel (in blokjes)
2 eetlepels roomboter of margarine
2 laurierblaadjes
2 kruidnagelen
5 geplette peperkorrels
versgemalen peper en zout
1 glas rode wijn
2 dl. runderbouillon
400 g. gekookte zuurkool
800 g. aardappelpuree
1 eetlepel gesmolten boter
2 eetlepels paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 671,66 kcal
Koolhydraten 51,39 g
Eiwitten 38,08 g
Vetten 28,69 g

Voorbereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi dit met peper, zout en bloem. Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en de appel aan. Voeg het vlees erbij en bak dit onder regelmatig omroeren goudbruin. Voeg nu de laurier, peperkorrels en kruidnagel er aan toe en laat even meegaan.

Bereidingswijze

Blus dit nu af met de wijn en bouillon en laat het geheel, in een met een met deksel afgesloten pan, ca. 1 1/2 uur gaar stoven op laag vuur. Schep daarna de zuurkool en het vlees in een vuurvaste ovenschotel en bedek dit met een dikke laag aardappelpuree. Bestrooi deze ovenschotel met paneermeel en besprenkel het met de gesmolten boter. Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C. en laat er in ca. 15 minuten een goudbruin korstje op komen.

Bron

spar

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 27-01-2013

hallo dirk ik ben je recept aan het maken voor vandaag ik had gisteravond aan de port gezeten deze was over dus heb ik rode wijn voor port vervangen het ruikt in elk geval erg heerlijk dank je voor je recept vorige week heb ik je stoofschotel gemaakt met de rode biet en rundvlees deze was erg in trek vooral bij mijn gasten die nog nooit rode biet warm had geeten hij is 73 jaar gr esther

Mirca avatar
Mirca 18-11-2012

Erg lekker!

karin11213 avatar
karin11213 31-10-2012

Dank je wel voor het recept, ga het van het weekend uitproberen. Groetjes Karin

ineke502 avatar
ineke502 27-11-2011

heel erg lekker met zuurkool, ga het met rode kool ook proberen.

hermien_kg avatar
hermien_kg 03-02-2011

Gisteren heb ik deze schotel gemaakt met rodekool, omdat een van mijn gasten geen zuurkool lustte. Het was heerlijk en de variant met zuurkool zal zeker niet lang op zich laten wachten. Bedankt voor het recept en groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten