Jachtschotel met gestoofd rundvlees, aardappelpuree en zuurk
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 07-12-2010
U kunt deze schotel zonder de ovenbereiding ook een dag van tevoren bereiden, hij moet dan wel ca. 10 minuten langer in de oven.
Ingrediënten 4 personen
500 g. sukadelappen2 eetlepels bloem
2 grof gesneden uien
1 zure appel (in blokjes)
2 eetlepels roomboter of margarine
2 laurierblaadjes
2 kruidnagelen
5 geplette peperkorrels
versgemalen peper en zout
1 glas rode wijn
2 dl. runderbouillon
400 g. gekookte zuurkool
800 g. aardappelpuree
1 eetlepel gesmolten boter
2 eetlepels paneermeel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 671,66 kcal |
Koolhydraten | 51,39 g |
Eiwitten | 38,08 g |
Vetten | 28,69 g |
Voorbereiding
Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi dit met peper, zout en bloem. Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en de appel aan. Voeg het vlees erbij en bak dit onder regelmatig omroeren goudbruin. Voeg nu de laurier, peperkorrels en kruidnagel er aan toe en laat even meegaan.
Bereidingswijze
Blus dit nu af met de wijn en bouillon en laat het geheel, in een met een met deksel afgesloten pan, ca. 1 1/2 uur gaar stoven op laag vuur. Schep daarna de zuurkool en het vlees in een vuurvaste ovenschotel en bedek dit met een dikke laag aardappelpuree. Bestrooi deze ovenschotel met paneermeel en besprenkel het met de gesmolten boter. Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C. en laat er in ca. 15 minuten een goudbruin korstje op komen.
Bron
spar
Laatste reacties
hallo dirk ik ben je recept aan het maken voor vandaag ik had gisteravond aan de port gezeten deze was over dus heb ik rode wijn voor port vervangen het ruikt in elk geval erg heerlijk dank je voor je recept vorige week heb ik je stoofschotel gemaakt met de rode biet en rundvlees deze was erg in trek vooral bij mijn gasten die nog nooit rode biet warm had geeten hij is 73 jaar gr esther
Erg lekker!
Dank je wel voor het recept, ga het van het weekend uitproberen. Groetjes Karin
heel erg lekker met zuurkool, ga het met rode kool ook proberen.
Gisteren heb ik deze schotel gemaakt met rodekool, omdat een van mijn gasten geen zuurkool lustte. Het was heerlijk en de variant met zuurkool zal zeker niet lang op zich laten wachten. Bedankt voor het recept en groetjes, Hermien