1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tzatziki
  6. Tzatziki

Tzatziki

Door: griekgek

  • Grieks, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-05-1999

Ingrediënten


Halve komkommer, 4 geperste knoflookteentjes, 400 gram Griekse yoghurt, 4 eetlepels olijfolie.



Griekse Yoghurt met knoflook en komkommer

Ontdek meer:

Voorbereiding

In plaats van Griekse yoghurt, kan ook Bulgaarse yoghurt worden gebruikt die ongeveer 1 uur uitgelekt is in een theedoek.

Bereidingswijze

De komkommer schillen en grof raspen. De komkommermassa uitpersen en in een kom met de knoflook mengen. De yoghurt erdoor doen en vervolgens olie, zout en peperer goed onder vermengen. De tsatsiki onder een deksel ongeveer 1 uur in de koelkast laten trekken en vervolgens opdienen.

Serveertip

Bij witbrood, als vooraf. Of bij vlees, tijdens het diner.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griekgek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top