1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gehaktballen met karnemelk en kerrie

Gehaktballen met karnemelk en kerrie

Door: deonart

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2010

Ingrediënten 6 personen


1 kg mager rundergehakt
3 sneden witte brood
125 ml karnemelk
1 ei, geklopt
60 ml witte azijn
15 ml Worcestersaus
125 ml peterselie, fijn
1 ui geraspt
2 vol t zout
1/4 t zwarte peper
15 ml ketoembar
1/2 - 1 t kerriepoeder
boter voor ovenschaal


Gehaktballen met karnemelk en kerrie
Gehaktballen met karnemelk en kerrie
Gehaktballen met karnemelk en kerrie
Gehaktballen met karnemelk en kerrie
Gehaktballen met karnemelk en kerrie
Gehaktballen met karnemelk en kerrie
Gehaktballen met karnemelk en kerrie
Gehaktballen met karnemelk en kerrie

Deze gehaktballen met karnemelk en een lichte kerrie smaak, maakt deze gehaktballen verrukkelijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Week brood in karnemelk en prak met vork fijn.
2. Meng brood en overige ingrediënten goed door gehakt.
3. Maak van gehakt mengsel 16 gehaktballen en plaatst gehaktballen in een met boter ingesmeerde ovenschaal. (Niet te stijf tegen elkaar aan.)
4. Bak gehaktballen voor 1 uur bij een oven temperatuur van 180*C tot mooi bruin. (keer gehaktballen voorzichtig een paar keren zodat ballen aan allebei kanten mooi bruin en krokant worden)

Serveertip

Maak van de overgebleven braadvet een jus, of jus uit een pakje.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top