Beef Wellington

  • Engels, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Beef Wellington

    Beef Wellington

    Beef Wellington

  • Beef Wellington

    Beef Wellington

    Beef Wellington

  • Beef Wellington

    Beef Wellington

    Beef Wellington

Een grote ossenhaas verpakt in bladerdeeg.

Geschikt voor:
*Noten-allergie
*Nachtschade-allergie
*kleurstoffen-allergie

Niet geschikt voor:
*Koemelk-allergie
*gluten-allergie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600g Ossenhaas (1 stuk)
1el Franse Mosterd
100g Parmaham, in dunne plakjes
1 eierdooier (losgeklopt)
25g boter
250g champignons
4 plakjes bladerdeeg
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 434,11 kcal
Koolhydraten 13,03 g
Eiwitten 46,91 g
Vetten 21,15 g
Benodigdheden

Kwastje, oven, plasticfolie, deegroller

Bereidingswijze

Bestrooi de ossenhaas met wat peper en zout. Goed inwrijven. Smelt het klontje boter en bak hierin de ossenhaas aan alle kanten snel bruin in ca 2 minuten per kant.
Smeer de ossenhaas in met mosterd.
Bak de champignons in de achtergebleven boter ca. 10 minuten.
Hak de champignons fijn. Doe de champignonpuree terug in de pan en bak nog eens 10 minuten zachtjes in de pan.
Leg een paar lagen plasticfolie op het aanrecht en leg daarop in een vierkant de plakken parmaham. Verdeel daarover de champignonpuree.
Leg de ossenhaas erop en rol de parmaham met de champignonpuree er omheen.
Draai het geheel strak op met behulp van de plasticfolie en leg in de koelkast voor zon 1 a 2 uur.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van ca 3 mm dik.
Bestrijk de randen met eierdooier.
Haal de ossenhaas uit het plasticfolie en pak hem als een kadootje in het bladerdeeg.
Snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg.
Bestrijk het pakketje met eierdooier.
Leg het geheel met de naad naar beneden in een ondiepe ingevette Ovenschaal en schuif in de oven.
Bak het geheel in 40 minuten goudbruin en rose van binnen.

Bron

Mijnreceptenboek.nl

Serveertip

Aan 1 kan, ongeveer in het midden opensnijden zodat de kern goed zichtbaar is. Ook kunt u er blaadjes en stokjes bij doen. Alles wat met de feestdag en of speciale gelegenheid te maken heeft maakt dit gerecht bijzonder om te zien.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Alexje338 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten