Beef Wellington

  • Engels, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2010
  • Beef Wellington

    Beef Wellington

    Beef Wellington

  • Beef Wellington

    Beef Wellington

    Beef Wellington

  • Beef Wellington

    Beef Wellington

    Beef Wellington

Een grote ossenhaas verpakt in bladerdeeg.

Geschikt voor:
*Noten-allergie
*Nachtschade-allergie
*kleurstoffen-allergie

Niet geschikt voor:
*Koemelk-allergie
*gluten-allergie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600g Ossenhaas (1 stuk)
1el Franse Mosterd
100g Parmaham, in dunne plakjes
1 eierdooier (losgeklopt)
25g boter
250g champignons
4 plakjes bladerdeeg
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kwastje, oven, plasticfolie, deegroller

Bereidingswijze

Bestrooi de ossenhaas met wat peper en zout. Goed inwrijven. Smelt het klontje boter en bak hierin de ossenhaas aan alle kanten snel bruin in ca 2 minuten per kant.
Smeer de ossenhaas in met mosterd.
Bak de champignons in de achtergebleven boter ca. 10 minuten.
Hak de champignons fijn. Doe de champignonpuree terug in de pan en bak nog eens 10 minuten zachtjes in de pan.
Leg een paar lagen plasticfolie op het aanrecht en leg daarop in een vierkant de plakken parmaham. Verdeel daarover de champignonpuree.
Leg de ossenhaas erop en rol de parmaham met de champignonpuree er omheen.
Draai het geheel strak op met behulp van de plasticfolie en leg in de koelkast voor zon 1 a 2 uur.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van ca 3 mm dik.
Bestrijk de randen met eierdooier.
Haal de ossenhaas uit het plasticfolie en pak hem als een kadootje in het bladerdeeg.
Snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg.
Bestrijk het pakketje met eierdooier.
Leg het geheel met de naad naar beneden in een ondiepe ingevette Ovenschaal en schuif in de oven.
Bak het geheel in 40 minuten goudbruin en rose van binnen.

Bron

Mijnreceptenboek.nl

Serveertip

Aan 1 kan, ongeveer in het midden opensnijden zodat de kern goed zichtbaar is. Ook kunt u er blaadjes en stokjes bij doen. Alles wat met de feestdag en of speciale gelegenheid te maken heeft maakt dit gerecht bijzonder om te zien.

Laatste reacties

mobiel_1411658459 avatar
mobiel_1411658459 22-12-2015

Ik heb dit gerecht voor een date-kerstdiner gemaakt voor mijn vriend en mij en het was heerlijk! Het vlees was nog heerlijk rosé van binnen. Indien je dit gerecht maakt moet je er wel rekening mee houden dat ossenhaas redelijk wat kost bij de slager, dat was ik even vergeten voordat ik het bedrag hoorde. Maar, het was het zeker waard! We hebben er van genoten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten