Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Beef wellington
  6. Beef Wellington

Beef Wellington

Door: Alexje338

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2010

Ingrediënten 4 personen


600g Ossenhaas (1 stuk)
1el Franse Mosterd
100g Parmaham, in dunne plakjes
1 eierdooier (losgeklopt)
25g boter
250g champignons
4 plakjes bladerdeeg


Verder heb je nodig


Kwastje, oven, plasticfolie, deegroller

Beef Wellington

Beef Wellington met mosterd, parma ham en champignons

Beef Wellington

Ossenhaas in bladerdeeg


Een grote ossenhaas verpakt in bladerdeeg.

Geschikt voor:
*Noten-allergie
*Nachtschade-allergie
*kleurstoffen-allergie

Niet geschikt voor:
*Koemelk-allergie
*gluten-allergie

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de ossenhaas met wat peper en zout. Goed inwrijven. Smelt het klontje boter en bak hierin de ossenhaas aan alle kanten snel bruin in ca 2 minuten per kant.
Smeer de ossenhaas in met mosterd.
Bak de champignons in de achtergebleven boter ca. 10 minuten.
Hak de champignons fijn. Doe de champignonpuree terug in de pan en bak nog eens 10 minuten zachtjes in de pan.
Leg een paar lagen plasticfolie op het aanrecht en leg daarop in een vierkant de plakken parmaham. Verdeel daarover de champignonpuree.
Leg de ossenhaas erop en rol de parmaham met de champignonpuree er omheen.
Draai het geheel strak op met behulp van de plasticfolie en leg in de koelkast voor zon 1 a 2 uur.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van ca 3 mm dik.
Bestrijk de randen met eierdooier.
Haal de ossenhaas uit het plasticfolie en pak hem als een kadootje in het bladerdeeg.
Snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg.
Bestrijk het pakketje met eierdooier.
Leg het geheel met de naad naar beneden in een ondiepe ingevette Ovenschaal en schuif in de oven.
Bak het geheel in 40 minuten goudbruin en rose van binnen.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Aan 1 kan, ongeveer in het midden opensnijden zodat de kern goed zichtbaar is. Ook kunt u er blaadjes en stokjes bij doen. Alles wat met de feestdag en of speciale gelegenheid te maken heeft maakt dit gerecht bijzonder om te zien.

Bron

Mijnreceptenboek.nl



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Alexje338
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top