Modern ouderwets lekkere hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2010
  • Modern ouderwets lekkere hete bliksem

    Modern ouderwets lekkere hete bliksem

    Modern ouderwets lekkere hete bliksem

heerlijk modern ouderwets lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
800gr zoet zure stevige appels
1 kg. aardappelen
1 1/2 dl water
1 bouillonblok
flinke klont roomboter
zout en of peper
4 uien in ringen gesneden
4 niet al te dunne plakken katenspek of ontbijtspek of speklappen (wel zouten ) in repen gesneden
4 eet lepels honing
kaneel naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan , stamper

Voorbereiding

Schil de aardappelen en appels. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd ze vervolgens in grove stukken.

Kruimel het bouillonblok in een hapjes pan en doe er een bodempje water in. Schep vervolgens de aardappelen en appels in de pan en breng het geheel aan de kook.

Kook het gedurende ca.25 min.

Giet af en stoom even ,stamp dan grof en voeg het klontje boter toe en breng de hete bliksem op smaak met peper en zout.

Wanneer dit klaar is, bak je de spek zachtjes bruin en fruit je de uien .Schep de hete bliksem met de honing en kaneel er door op het bord en schep daarop het spek en de gebakken ui

Bron

mijn Moeder en mijn Oma

Serveertip

een wat zoetere witte wijn (niet te zoet) of een lekkere cava of cider...eet smakelijk...

Laatste reacties

karin11213 avatar
karin11213 07-11-2011

dank je wel, neem het mee

orphan avatar
orphan 08-12-2010

leuk, veel plezier , met het recept, groetjes..

paulina22 avatar
paulina22 08-12-2010

mmm dat is een tijd geleden zeg!dat ik dit recept gemaakt hebt.. neem recept mee hoor!!! dank je wel.hartelijke groetjes van paulina

orphan avatar
orphan 08-12-2010

Hoi Gea,laat nog even weten , wat je er van vond ,groetjes..

gea441 avatar
gea441 08-12-2010

Lekker hoor Mijns!Recept van je meegenomen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten