1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ovenschotel met kip en mosterdsaus

Ovenschotel met kip en mosterdsaus

Door: Ealinda

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gr kipfilet in stukjes gesneden
2 grote preien
750 gr aardappelen
boter
melk
Dijon mosterd
nootmuskaat
kipkruiden
een blokje kippenbouillon
rode wijn
zwarte peper
zout
gemalen kaas



Lekker en pittig recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in gezouten water.
Laat boter smelten in de pan. Bak de stukjes kipfilet aan tot ze mooi bruin zijn. Kruid met kippenkruiden en knijp het blokje kippenbouillon fijn boven de kip. Voeg daarna de fijngesneden prei toe. Daarna giet je een goede geut wijn over de kip. Laat de kip verder sudderen tot de prei gaar is en de wijn verdampt.
Maak een roux voor de mosterdsaus (laat boter smelten in de pan, voeg hieraan bloem toe, meng met de garde en laat even stoven, voeg daarna koude melk toe en wacht tot de saus aandikt.) Voeg daarna twee eetlepels Dijon mosterd toe. Kruid verder af met zout en zwarte peper.

Maak puree van de aardappelen. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.

Neem een ovenschotel. Doe het kipmengsel erin en giet er de mosterdsaus over. Spatel hierover de puree en eindig met een laagje gemalen kaas. Zet dit gerecht twintig minuten in een voorverwarmde oven op 200°C of tot er een mooi bruin korstje op zit.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ealinda
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top