1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pommes duchesse

Pommes duchesse

Door: kb14

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen kruimig, geschild 1 ei, losgeklopt 100 g boter, op kamertemperatuur 1 mespunt nootmuskaat


Verder heb je nodig


Bakpapier, spuitzak met kartelmondje, pureestamper

Pommes duchesse
Pommes duchesse

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Roer met een houten lepel het ei en de boter tot een smeuïge massa en meng door de puree. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. 2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten van ca. 4 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top