Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ragout (basisrecept)

Ragout (basisrecept)

Door: dajennetje

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2010

Dit is een basisrecept voor ragout. Wat er in de ragout komt kan je helemaal zelf bepalen.

Ontdek meer:

Ingrediënten


50 gram boter
50 gram bloem
1 liter bouillon



Voorbereiding

Maak de bouillon. Dit kan je met een bouillonblokje doen maar je kunt ook bouillon trekken van vers vlees, kip of groenten.

Bereidingswijze

Smelt de boter (laat hem niet verkleuren). Voeg de bloem in een keer toe. Zet het op een laag vuur en roer met een houten spatel tot je een papje hebt. Blijf roeren en laat de bloem enkele minuten garen.

Begin dan met het toevoegen van de bouillon. In het begin gaat er steeds een klein beetje bouillon bij.

Zodra de eerste bouillon in de pan valt, verandert het papje in een deegbal. Blijf roeren, dan komen er geen klontjes in. Pas als de bouillon helemaal is opgenomen, giet je er weer een kleine hoeveelheid bouillon bij. Weer roeren tot een een glad papje.

Naarmate er meer bouillon is toegevoegd, kan er een grotere hoeveelheid bij. Wacht echter iedere keer tot de bouillon helemaal is opgenomen en het even heeft geprutteld. De bloem moet namelijk goed gaar worden.

Blijf er bouillon bij gieten totdat de juiste dikte is bereikt. Dit is heel persoonlijk.

Serveertip

Je kunt van alles door de ragout gooien; kip, vlees, kaas, champignons, prei, etc, etc. Maak de ragout op smaak met kruiden en specerijen.

Bron

Dit is een basisrecept



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dajennetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top